Eu de asta am facut:
Ingredienti pentru circa 14 - 16 biscuiti:
25 gr. faina,
2 albuse,
75 gr.zahar,
25 gr. de maizena ( amidon ),
1 plic de vanilina ( 1/2 de lingurita ),
1 lingurita de ulei de migdale ( dar merge si alt fel de ulei )
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se bat albusele spuma cu putina sare.
Se incorporeaza zaharul cu faina cernuta impreuna cu maizena si vanilina.
Se adauga uleiul de migdale ( cea care scrie reteta a folosit ulei de porumb ).
Se amesteca bine compozitia si se aseaza doua lingurite din ea pe hirtie de copt pe care ati desenat 2 cercuri cu un diametru de cca 8 cm. Stratul tb sa fie foarte subtire.
Se coc 8-10 minute sau pina cind marginile cercurilor de aluat incep sa se coloreze.
Dezlipiti biscuitii pe rind de pe hirtie, asezati deasupra ravasul din hirtie subtire si inpaturit...
Indoiti discul de biscuite pe jumatate si apoi il asezati pe marginea unui castronel ca sa se intareasca asa indoit aproape in 4.
Dca vreti sa devina iar moi ( pentru ca se intaresc si sunt crocanti cind sunt reci ) ii mai puneti la cuptor citeva minute, se vor inmuia imediat.
Buna!
Uite ce-am gasit eu:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156472
http://pikanterii.bunatati.ro/placintele-cu-ravas/
Pofta buna!
Http://www.youtube.com/watch?v=z0a3S5XNu88 uite, poate te ajuta clipu asta! Succes!