Daca vrei sa iasa bine, tocirea vinetelor prajite le faci cu un cutit special de tocat, facut din LEMN.
Vinetele se pot toca si cu mixer cu cutite metalice, dar va avea total alt gust.
Maioneza se poate face cu lingura de lemn (manual) sau cu blenfer vertical, de mana.
Vinetele se innegresc (se oxideaza) daca stau mai multe zile, neacoperiti.
Este suficient sa bagi salata de vinete gata preparata in frigider si sa pui deasupra o farfurie (chiar si de plastic, de unica folosinta), ea se va pastra ca si proaspat, mai mule zile.
Totusi, recomand sa fie consumat inainte de o saptamana.
Nu se oxidează.
Când faci maioneza poți alege stilul clasic, adică lingura de lemn și bol de plastic, mixer indiferent ca e metal sau plastic, sau mixerul vertical și din câte știu se face și mult mai repede.
Eu când fac vinete le toc cu ceva de lemn în general pentru a combate mitul de a le amarâ.
Iar când fac maioneza optez la mixer vertical sau chiar lingura de lemn. Mixerul clasic îmi pare ca îmi face maioneza prea slaba.
Iar în ea în general pun un pic de muștar ca să o fac un pic mai acrisoara.
Eu vinetele le toc, dupa ce le-am copt cu mixer vertical. Dupa ce nu mai sunt bucatele, trec la cel normal pana ce cresste in volum
Mai nou si maioneza o fac cu mixerul vertical din ou intreg.Sunt tuturiale pe yutub
Nu am dat gres niciodata in ambele situatii!
Am inteles asta, dar cu mixer cu palete metalice sau de plastic?
Asta era intrebarea.
Nu am intrebat daca cu vertical sau cu orizontal scuze
Metalice! nu se oxideaza!
Ok.mersi
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: