| TestoasaRoz a întrebat:

Stiti cum se fac gogosile de genul acesta: http://www.google.ro/......tp?/imgres 3233&itbs=1&iact=hc&vpx=434&vpy=311&dur=2776&hovh=236&ho vw=307&tx=165&ty=108&ei=kDFtTIjZMdifOPWY7LAL&oei=XzFtTLL ZO8iQjAeJwbX7CA&esq=8&page=8&ndsp=15&ved=1t:429, r:2, s:106&biw=1066&bih=612? Adica pufoase si rotunde fara golurile acelea de aer. Multumesc muult. :)

Răspuns Câştigător
| T a răspuns:

Cele din imagine se numesc gogosi americane. Se gasesc multe retete pe net. Uite aici una dintre ele:

Pt. aluat:
600 gr faina (76 linguri rase)
360 ml lapte (24 linguri)
75 gr unt (5 linguri + 1 lingurita)
2 pachetele drojdie uscata
1 lingura esenta de vanilie
4 linguri zahar
2 ligurite sare
2 oua
Glazura:
ciocolata
caramele cu lapte
smantana pentru frisca
zahar pudra
Topping:
alune tocate
fulgi cocos
bombonele colorate

Drojdia se inmoaie in 5-6 linguri apa calduta si se pune deoparte.

Separat, intr-un alt vas se pune untul, zaharul si sarea. Peste ele se toarna laptele fierbinte. Se amesteca energic cu telul pana se topesc toate.



Apoi se lasa sa se raceasca pana cand ajunge caldut si atunci se toarna peste el drojdia dizolvata, ouale batute usor si esenta de vanilie. Omogenizam totul si apoi se adauga treptat faina.



Dupa ce ati incorporat toata faina veti obtine un aluat elastic si lipicios.



Vasul cu aluat se acopera cu un prosop curat sau folie de plastic si se lasa la dospit timp de 1 ora intr-un loc cald, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a stat la dospit, aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina din abundenta. Si fiindca aluatul este foarte moale si lipicios se framanta putin, incorporand faina presarata, insa nu prea mult, ci doar pana poate fi manevrat. Coca trebuie sa fie elastica si moale in interior.



Se intinde cu ajutorul palmelor, nu cu sucitorul. Grosimea foii de aluat trebuie sa aiba aprox. 1, 5 cm grosime. Cu ajutorul unei forme de decupat de prajituri sau cu un pahar cu gura larga se decupeaza gogosile.



Daca doriti sa le faceti si cerculetul din interior eu am realizat acest lucru cu ajutorul unui dop de plastic. Iata si dovada:



Gogoselele se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt…

)

… si se lasa deasupra cuptorului timp de 20 min sa mai dospeasca. Se aprinde cuptorul si se incinge la foc mediu.



Inainte sa le introducem in cuptor le vom pensula la suprafata cu putin ulei (pentru a nu se usca).


Vor sta la foc mediu timp de 10-15 min.

Cand sunt calde inca se dau prin to felul de glazuri. Totul e la alegere. Eu am folosit ciocolata topita in care am turnat putina smantana dulce de frisca pentru a fluidiza cioco. Am scufundat gogosile in ea si am presarat se deasupra fulgi de cocos. Daca nu aveti cioco puteti incalzi niste finetti, merge la fel de bine.

1 răspuns:
| αℓγήα ツ a răspuns:

Acelea se numesc gogosi batutehappy