| tenshi261 a întrebat:

Stiti cumva de ce laptele dulce se altereaza mai repede decat iaurtul? Am observat dar nu-mi dau seama de ce//funda cine stie

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Iaurtul este un lapte dulce inoculat cu bacterii lactice care acidifica( acreste laptele). Iaurtul fiind, deci, un mediu mai acid( aciditate de max 120 grade Thorner!) permite cresterea si inmultirea si a altor bacterii ( numite proteolitice-degradeaza proteinele)precum si a mucegaiurilor mult mai tarziu decat laptele dulce ( cu o aciditate de max. 15-20 grade Thorner).

Deci aciditatea ridicata a iaurtului proaspat nu permite inmultirea bacteriilor proteolitice care degradeaza proteinele din lapte.
Numai bine!

3 răspunsuri:
| Maxim_Veronica_1982 a răspuns:

Pai iaurtul e facut din lapte dulce fermentat. deci e normalhappy

| grgdlk a răspuns:

Iaurtul este lapte 'alterat' laptele cand altereaza se duce spre forma de iaurtlaughing) laptele transfomrat, ar putea sa fie un film cu numele asta ceva SF

| NoName000001 a răspuns:

Mă îndoiesc că ai observat... E așa de greu să citești lecțiile din carte?