1. Pui intr'un vas 2-3 oua si le amesteci
2. Dupa ce sunt suficient amestecate adaugi 3 lingurite de zahar, sare pe varful unei lingurite mici, bicarbonat de sodiu si le amesteci pana se omogienizeaza...
3. Dupa ce s'au omogienizat ingredientele, iar zaharul este tipit complet adaugi vreo 5 linguri de faina si amesteci pana din nou, se vor omogieniza.
4. Dupa, pui apa minerala sau lapte pana compozitia e precum un suc de fructe ( nu exagerat de lichida * )
5. Iar dupa... repeti procedura de cate ori vrei, in functie de cat de multe vrei sa faci.
6. Dupa iei o tigaie o ungi cu ulei nu ff mult si pui cu un polonic plin in proportie de 3/4 cu compozitie
7. La fiecare clatita nou facuta ungi la fel tigaia, iar cu un cutit le intorci si pe fiecare parte le lasi la prajit dupa cum iti plac;)
Atentie : focul trebuie sa fie dat incet! :*
Pls funda >:D<
Daca nu ai inteles, uite un site : http://www.retete-prajituri.eu/clatite_347.html
Ingrediente:
2 oua
o ceasca de faina
o ceasca lapte
sare
dulceata(marmelada, branza)
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron o ceasca de faina, se adauga ouale si sarea, se amesteca bine cu o lingura de lemn turnand cate putin lapte rece si amestecand mereu pana ce se termina toata ceasca de lapte. Compozitia pentru aluatul de clatite trebuie sa fie ca o smantana subtire. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte sau faina. Se infierbinta o tigaie cu coada pe foc, se unge cu o pana cu unt sau ulei, se toarna o lingura plina din compozitie in tigaie, miscand tigaia ca sa se acopere toata suprafata. Cand incepe sa se rumeneasca, se intoarce pe partea cealalta.
Deci.intra pe www.retete-prajituri.eu si gasesti foarte multe retede de prajituri clatite tot ce vrei :X astept Fundaa:X
Ciubotaru28Mirela întreabă:
LisaJulie întreabă: