Desertul copilariei mele. imi aduc aminte cu nostalgie http://www.culinar.ro/....../33/23549/
Lapte cu cacao si clatitele sunt usor de intors :iei o spatula, o bagi sub clatita si o ridici usor, apoi o intorci..Sau le faceti doar pe o parte si le mancati asa
Hm..ai putea sa faci friganele . sunt chiar bune... sau, daca aveti frisca un shake cu lapte. si cacao peste... dar, friganelele au ce vrei tu : lapte, oua, cacao si paine.
Http://www.retetecalamama.ro/......eteta.html reteta asta chiar am incercat-o si e foarte simpla, eu de obicei cand pun praful de copt peste faina, il sting cu suc de lamaie.Dar e ok oricum, sper sa iti iasa ceva, bafta!:)
Ingrediente - Rulada cu crema de lapte si ciocolata
Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
2 linguri nuca macinata
Pentru crema de ciocolata:
100 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
Pentru crema de lapte:
50 g gris
200 ml lapte
250 ml frisca lichida
3 linguri miere
esenta de vanilie
Mod de preparare - Rulada cu crema de lapte si ciocolata
Crema de ciocolata:
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se da la frigider pana incepe sa se intareasca.
Crema de lapte (o adaptere dupa reteta Laurei L)
Laptele si mierea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga grisul si amestecand continuu se fierbe, la foc mic, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se acopera cu o folie alimentara, sa nu prinda pojghita si se lasa la racit. Cand este racita bine se adauga frisca batuta si esenta de vanilie si se omogenizeaza.
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu,, pana se aureste si marginile incep sa se rumeneasca.
Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza strans. Cand s-a racorit se deruleaza, se unge cu crema de ciocolata si cu 2/3 din crema de lapte. Se ruleaza din nou si se acopera cu restul de crema. Se da la frigider pentru cel putin 1 ora, dupa care se portioneaza.
La fiecare portioara se pune cate un mot de frisca si se pudreaza cu cacao.