Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone )!
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Toate cele bune.
Buna!
Stiu suna ciudat, dar mie imi place painea prajita+ zahar e dulce intr-un fel! Incearca o sa iti placa!
Pa, Pa!
Bună!
În aceeaşi situaţie s-a aflat şi ea ca tine
http://www.tpu.ro/......e-d-funda/
Te pup!
In primul rand tu esti in imagine?(daca da... wow) in al doilea rand poti gati biscuiti cu ciocolata :
iti trebuie
100 g biscuiti(mai buni sunt cei Braila)
2 tablete ciocolate fara alune
1 pliculet cacao
lapte(dupa gust)
se prepara:
topesti ciocolata intr-un ibric, adaugi cacao si lapte. amesteci pana se face o pasta densa. pui pe biscuiti. pui in congelator. succes eu am incercat si e fff bun. app esti o bunaciune
Lasa lasa iaurtul ca daca ai o gasime mai maricica se taie din proprie experienta
Pai poti face o tarta.
Pentru o tava mica ai nevoie de:
6 oua
300 g zahar[aproape o cana]
350 g faina[o cana]
un pliculet praf de copt[nu e obligatoriu, te sfatuiesc sa faci fara pentru ca o sa-ti inegreasca prajitura]
150 ml ulei[cam o cescuta]
apa carbogazoasa[o jumatate de cana].
orice fructe
Mai intai spargi ouale si separi galbenusurile de albusuri. Amesteci cu mixerul albusurile cu mixerul si adaugi zaharul pe parcurs pana este ca o crema, apoi adaugi putia sare la galbenusuri si le amesteci cu mixerul, dupa ce se amesteca bine pune-le pe ambele in acelasi vas si amesteca cu mixerul pe parcurs adauga uleiul si apa, apoi faina, amesteca incet cand pui faina ca sa nu-ti sara in fata, apoi amsteca cu mixerul, daca ti se pare ca e moale aluatul mai pune faina. Unge tava cu ulei si peste cu faina sau pune hartie de copt, varsa aluatul in tava si adauga fructele. Sa nu pui portocale sau citrice ca o sa se amareasca. Apoi baga tava la cuptor 1 jumate, pune si o tava dedesubt mai mare ca sa nu se arda, dupa aproximativ 30 minute va fi gata. Sper ca te-am ajutat, pofta buna!
Bună! Îți recomand ceva gustos și ușor, trebuie să încerci. Se numește "Steluțe cu scorțișoară". Folosește o formă pentru prăjituri pentru a tăia mai multe forme de stele din câteva felii de pâine albă. Amestecă apoi două lingurițe cu vârf de zahăr pudră și puțină scorțișoară măcinată. Prăjește ușor steluțele din pâine pe fiecare parte. După aceea, unge-le cu unt, pudrează-le cu zahăr și cu mirodenii pe deasiăra și mai prăjește-le puțin timp de 30 de secunde. Topping-ul va deveni crocant și vei obține un desert minunat. Succes! Funda?
Pai de exemplu ai putea gati un fel de chec.
Trebuie sa pui:
1 ou
2 linguri de faina
2 linguri de zahar
o lingura de lapte
o lingurita de ulei (daca vrei)
si 2 linguri de cacao (maxim)
Le pui intr-un castron sau o cana mai mare si amesteci bine. Apoi le bagi la cuprotul cu microunde 2 minute. Daca vezi ca se umfla destul il opresti pentru ca dupa aceea s-ar putea sa fie cam tare. Sper ca te-am ajutat. Funda?