Eu sincer nu prea ma pricep la gatit:))dar matusa mea pregateste o tarta cu branza genialaaaaaa.Se numeste pasca poloneza si e cu cacao in doua straturi si branza scoapta la mijloc.Nu prea stiu reteta:))dar o poti lua de aici pare destul de ok http://www.bucatarul.ro/retete-_2012_1_-Pasca-poloneza/Pasca-poloneza.html
Buna. De principiu dupa ce ai pus hartia in tava de copt o poti unge cu ulei si dupa aceia se tapeteaza cu faina(pentu a nu ramane multa compozitie pe hartie).La a doua intrebare poti pune unt in crema de branza dupa gust si intr-adevar acesta o intareste dar poti adauga la fel de bine un amestec de unt si ciocolata(ca sa fi sigura ca iti place combinatia incearca separat sa amesteci un pic din compozitia de branza cu putin unt si ciocolata topita sau o crema pe baza de ciocolata gen fineti). Sunt multe retete de creme tu nu ai specificat ce crema anume doresti(alba, cacao etc)dar iti dau una foarte simpla si dupa gustul meu delicioasa; unt topit amestecat cu fineti sau ciocolata topita -ciocolata fara crema (de preferinta cu lapte -depinde de gust) si nuci date prin masina de nuca sau alune(fara sare)maruntite in rasnita.Se amesteca toate ingredientele si crema aceasta o pui numai la mijloc(de preferinta si cu fructe portocale sau alte fructe putin acrisoare dupa gustul tau). Fructele nu le amesteci cu crema, dupa ce ai pus randul de crema asezi peste ia fructele taiate feliute subtiri.Nu este recomandat ca aceasta crema sa o folosesti ca glazura pentru ca nu se aranjeaza bine datorita nucilor sau alunelor.Cantitatile se aleg in functie de marimea tortului! Sper sa-ti placa. Bafta!
Bună!
1. Preferabil ca întâi să ungi tava cu ulei, apoi să pui hârtia de copt, apoi să ungi cu ulei şi hârtia.
2. Se poate folosi şi unt, dar să NU-l topeşti; el trebuie să fie lăsat la temperatura camerei câteva ore, atunci va fi moale şi îl încorporezi uşor în crema de brânză - faci ceva asemănător cu reţeta :
http://www.edithskitchen.ro/2011/01/tort-cu-crema-de-branza-si-cirese.html
Totuşi, de obicei, se preferă o cremă de brânză cu frişcă bătută - ceva ca la reţeta :
http://www.culinar.ro/......3/2/24524/
http://www.laurasava.ro/2012/12/30/tort-cu-crema-de-branza-dulce/
Dacă vrei ca să obţi o cremă FERMĂ, poţi folosi gelatină topită, pe care o încorporezi în crema de brânză.
Iar ca glazură, cea mai potrivită este o glazură de ciocolată ( sau de caramel; totuşi, prefer o ciocolată amăruie ) - vezi linkul :
http://www.culinar.ro/....../198/2875/
http://artaculinara.com/......a-oglinda/
Pont : în glazura de ciocolată se poate topi şi 100 gr unt ( va fi mai cremoasă şi mai lucioasă ); iar dacă doreşti o glazură de ciocolată amăruie, atunci înjumătăţeşti cantitatea de zahăr.
Toate cele bune.