Timp de gătire 30 Minute
Ingrediente
zahar 75g 1 lingura cu faina 1 lingura de cacao apa 125ml 2 oua 2 linguri de zahar
Mod de preparare
Inghetata delicioasa cu cacao este o reteta de inghetata foarte simpla si rapida. Se amesteca cele 75g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece.
Intre timp se bat spuma albusurile de la 2 oua cu 2 linguri de zahar.
Amestecati cele 2 galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor.
Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.
Eu am pus toata compozitia intr-un singur castron pentru a folosi ustensila de inghetata.
Am ornat cu nuci si toping de ciocolata
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.desprecopii.com/......e-casa.htm
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/inghetata-de-casa/
http://www.retetecalamama.ro/......nilie.html
http://www.petitchef.ro/retete/retete-cu-inghetata
http://delly.garbo.ro/......ioase.html
http://www.teoskitchen.ro/2008/06/inghetata-de-vanilie-vs-cacao.html
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/inghetata-de-casa/
http://retete.eva.ro/desert/inghetata-de-casa-articol-31174.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/inghetata-de-casa/
http://www.laurasava.ro/2011/06/09/inghetata-de-vanilie/
http://www.lauraadamache.ro/2009/06/inghetata-de-ciocolata.html
Toate cele bune.
Buna!
INGHETATA DE CAPSUNI
200 de grame de branza de vaca, 100 de grame de smantana, 100 de grame de zahar, 300 de grame de capsuni.
Se paseaza, transformandu-le in piure, 200 de grame de fructe, dupa care, intr-un castron, se combina perfect cu zaharul si cu branza de vaca.Cand zaharul s-a topit, se pune smantana si se da la congelator, punandu-se inghetata respectiva in cupe.
Se serveste cu smantana indulcita, aromata cu suc de capsuni, se orneaza cu fructe intregi.
Pofta mare draga mea!
Te pup dulce!
Incearca aici:
http://www.desprecopii.com/......e-casa.htm
Sau aici:
http://www.culinar.ro/dulciuri/inghetate/
Sau aici:
http://www.reteteculinare.ro/retete/inghetata/
Sau aici:
http://www.cevabun.ro/inghetata-de-cirese/
Sper ca e ok! Funda? :-*
Ai nevoie de o cana de capsune taiate in bucatele (circa 200 de grame), o jumatate de ceasca de lapte gras, 200 de grame de smantana grasa si trei linguri cu zahar. Iti mai trebuie vreo 10-15 capsune frumoase pe care sa le tai in bucatele mari si putina esenta de vanilie.
Pune in blender capsunele taiate bucatele, laptele, esenta de vanilie si un praf de sare. Omogenizeaza bine apoi adauga zaharul si amesteca din nou. Pune toata compozitia rezultata peste smantana si amesteca bine cu un tel. Pune inghetata in congelator pentru o jumatate de ora in vasul in care a fost facuta.
Dupa acest interval, cu mixerul omogenizeaza bine pentru cateva minute, pana ce pasta devine din nou fluida. Lasa din nou inghetata in congelator pentru 30-40 de minute si repeta operatiunea. Adauga la final bucatele intregi de fructe, amesteca usor, pune inghetata intr-un vas curat pentru inghetata si las-o in congelator pentru trei-patru ore.
Inainte sa o servesti lasa inghetata la temperatura camerei pentru 15 minute. Este cremoasa si fina.