Poți încerca paste cu pesto de busuioc, este foarte simplu de făcut această rețetă.
Pentru 2 porții ai nevoie de:
-spaghete (100 g)
-un borcan cu pesto de busuioc
-1 cățel de usturoi
-smântână pentru gătit de 32% (cutiuțe mici pătrate, ca de suc - eu folosesc de la LaDorna)
-2-3 linguri ulei de măsline
PREPARARE:
Se pune apă la fiert cu sare în ea. (1 litru de apă cu sare). Când apa e în clocot, pui spaghetele și le fierbi cu 1-2 minute mai puțin decât scrie pe pachet.
Când sunt fierte pastele, scurge apa și clătește-le cu apă rece.
Când mai sunt 2 minute până să fie spaghetele fierte, pune pe foc o tigaie cu margini înalte (adică normală, nu de-aia pentru clătite) și pune în ea uleiul de măsline, cățelul de usturoi strivit și 50-60g din pesto (borcănelele de pesto au cam 100-110g, deci cam jumătate din el).
Lași cam jumătate de minut și adaugi jumătate din cutiuța de smântână pentru gătit și amesteci să se omogenizeze. Poți pune puțin piper, dacă vrei.
Lasă încă jumătate de minut acest amestec la foc foarte mic în tigaie (focul la minim).
Deja spaghetele sunt fierte acum, scurge apa din ele, clătește-le cu apă rece și toarnă-le în tigaie peste amestec. Amestecă bine totul, astfel încât să se îmbrace spaghetele în sos de pesto și dă focul un picuț mai tare. Amesteci din când în când. După 1 minut, maxim 2 de când ai pus pastele în tigaie, oprești focul. Pui pastele în mod egal pe două farfurii, și poftă bună!
Poți orna cu 2 roșii cherry tăiate pe jumătate și 2 frunțulițe du busuioc proaspăt.
(Merită încercată rețeta. Eu nu suportam busuiocul, dar pesto este minunat.)
Se prepară în maxim 15 minute de când pui la fiert pastele.