Incearca reteta asta. iti ies niste langosi mai buni ca la gogoserie. http://culinar.bzi.ro/langosi-unguresti-4181
Ing;
1kg.faina
200ml de ulei
3oua
50gr drojdie
Lapte (cat cuprinde pentru o coca elastica )
4ling Zahar
zahar valinat si (putina esenta pentru aroma)
Se face o coca(din ing de mai sus) pufoasa si elastica, se lasa sa se odihneasca (acoperit cu un prosop), pana cand incepe sa creasca in volum.
1)-se intinte o foaie (nu prea groasa )si dai forma dorita(in cazul meu,am folosit un pahar ), se mai lasa cateva minute sa rasufle si se pun la prajit(in mult ulei ), 2-3 minute pe fiecare parte.Le scoateti pe o un servetel de bucatarie si sunt numai bune de papapt
Pt langosii umpluti,
1 cutie de branza feta rasa amestecata zahar (dupa gust )si arome; coaja de lamaie si zahar valinat
2 Intindem aluatul bine, taiem dreptunghiuri(nu prea mici)si se pune cate o lingura din compozitia de branza pe (mijlocul)fiecarui dreptunghi
3 Se inveleste umplutura apasand coca pe margini si se mai lasa cc 10 minute (sa mai creasca) si-i prajim la foc potrivit pana se rumenesc si prind o culoare frumos aurie.
Pofta buna!
DaciaRomania întreabă: