In primul rand toate ingredientele trebuie aduse la temperatura camerei.
Iti voi da o reteta de chec care imi iese mereu si este totodata specialitata mea.
Ce iti trebuie :4 oua, 2 cani zahar, 1 cana ulei, 2 de lapte, 4 cani faina, 2 plicuri praf copt.
Oulele (intregi) le amesteci bine cu zaharul.E preferat sa folosesti mixterul.Continui sa pui uleiul putin cate putin.Adaugi apoi laptele. Faina se pune CERNUTA, impreuna cu praful de copt (nestins ). Amesteci faina in restul aluatului, continund sa amesteci.
Ungi o tava ( e preferabil de cozonac, pentru creste foarte mult )cu ulei si tapetezi cu putina faina.
Dai la cuptor pentru o ora, dar poti incerca cu scobitoarea si mai repede!
Multumesc,cât inseamna 2 plicuri de praf de copt?
Eu am un borcanel si nu știu cum sa i-l împart...
Un pliculet =10 g x 2 =20 g.
O lingurita are cam 5 g, deci 4 lingurite.
Eu te-as sfatui sa cumperi totusi praf de copt la pliculete!
Multumes frumos.
Buna,
poate nu ti-a crescut din cauza fainii.
Incearca reteta care o fac eu
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/06/chec.html
Petronel_Talaba_1977 întreabă: