1. cumperi blat de tort
2. cumperi lapte si creme de care vrei tu (cacao, vanilie, lamaie etc) in general ai nevoie de 3.
mixezi crema cu laptele, si o pui intre feliile de blat ( in general sunt 3).
lasi la frigider cateva ore si dupa aia POFTA BUNA.
preferatul meu e cu 2 creme de cacao si 1 de lamaie la mijloc.
rapid, simplu, eficient.
Buna!
TORT DE CIOCOLATA SI CAFEA
Ingriedente:
Blat:
80 g. ciocolata cu cafea
3 oua
3 linguri lichior de cafea
100 g. zahar
un praf de sare
120 g. faina
2 lingurite praf de copt
Insiropat:
150 ml. cafea
125 ml. lichior de cafea
Crema:
10 g. gelatina granule sau 4 foite de gelatina
250 g. mascarpone
250 g. iaurt
100 g. zahar pudra, vanilat
2 pliculete zahar vanilat
50 ml. lichior de cafea
400 ml. frisca lichida Hulala, Meggle, etc.
80-100 g. piscoturi
Blat: Cuptorul se incinge la 175 grade C.
Se topeste ciocolata in bain-marie si se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale.Se bat galbenusurile spuma cu zahar si lichior. Se adauga ciocolata racorita. Se bate albusul cu un praf de sare si se toarna peste galbenusuri.
Se amesteca faina cu praf de copt si se toarna deasupra in ploaie. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 de minute. Se lasa putin sa se racoreasca si apoi se scoate din forma si se desprinde hartia.
Taie "capacul" daca e prea tuguiat.Se amesteca lichiorul de cafea impreuna cu cafeaua.Cu doua treimi din cantitatea de amestec se insiropeaza blatul caldut.Crema: se inmoaie gelatina in apa rece. Se bate frisca; se lasa deoparte 5, 6 linguri mari, pentru ornat.
Se amesteca, folosind telul sau mixerul, iaurtul impreuna cu mascarpone, zaharul pudra vanilat si lichiorul.
Se dizolva gelatina cateva secunde la microunde sau in bain-marie.Se adauga o lingura, doua de crema in gelatina, se amesteca si de-abia dupa aceea se adauga intreaga cantitate de gelatina la crema de iaurt si mascarpone. Se lasa la frigider pentri cca.15 minute, sau pana cand incepe sa se intareasca, moment in care se inglobeaza frisca batuta.
Finisare: se acopera blatul cu jumatate din cantitatea de crema.Se taie jumatati piscoturile si se insiropeaza putin cu restul de amestec de cafea si lichior.Se repartizeaza pe crema.Se acopera cu restul de crema si se niveleaza.Se introduce tortul la frigider pentru cel putin 2 ore.
Te pup si sper ca e potrivita cat de cat reteta, o am de la matusa mea.
Te-am pupat!
Bună! Uite o rețetă excelentă http://zinnaida.ro/2010/12/10/tort-ciocolata-mica/
Scuză-mă, te rog! Am greșit linkul. Tortul acela grozav e aici http://zinnaida.ro/2011/12/29/tort-joffre-retete-culinare/