| Mironescu_Caty_1982 a întrebat:

Buna,TPU! Am nevoie urgent de reteta tartei cu visine. FUNDA PROMIT!

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,Caty!
TARTA CU VISINE
6 oua, 125 g unt, 1 cana faina, 3/4 cana zahar, 1 plic praf de coptcoaja de la o lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra
si ca invitate de onoare "VISINE"
1-2 pliculete vanilina.
Se freaca untul cu o jumatate din cantitatea de zahar pana devine spumos dupa care adaugam vanilina, coaja de lamie si esenta de vanilie.
Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam bine.
Separat batem albusurile spuma cu zaharul ramas si apoi incorporam galbenusurile cu untul.
Se adauga faina " in ploaie" amestecand cu grija de jos in sus, iar la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie. Turnam apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt.
La urma punem visinele intr-un strat uniform. Punem tava in cuprotul incins la 180° C si asteptam cu rabdare sa se coaca tarta.
Te pup!

| Alexandru98 a răspuns:

Ingrediente:

Pentru blat:

3 galbenusuri
100 g unt
4 linguri zahar
o jumatate lingurita cu praf de copt
3 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
3 linguri cu mac
esenta de vanilie
faina 12-15 linguri
6 linguri pesmet
Pentru umplutura:

500 g visine
o jumatate cana zahar
o jumatate cana apa
4 linguri gris
Pentru decor:

3 albusuri
6 linguri zahar
esenta de vanilie
sirop de visine
Preparare:

Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam esenta, coaja de lamaie, macul,
praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina. Framantam bine sa ne iasa un
aluat mai moale, nu foarte vartos
pe care il vom intinde si il vom pune
intr-o forma unsa cu ulei si
tapetata cu faina.
Intepam aluatul din loc in loc,
cu o furculita.
Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute
sa se coaca doar pe jumatate.

Pentru umplutura:

Punem pe foc apa cu zaharul si
lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop gros, in care vom adauga
visinele -fara samburi.
Oprim focul si lasam visinele sa se
raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit
le scoatem, le scurgem bine si
le amestecam cu grisul.

Pentru decor:

Batem bine albusurile cu zaharul
si esenta pana obtinem bezeaua.

Scoatem forma din cuptor, presaram
3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul
de visine, presaram din nou 3 linguri cu
pesmet iar deasupra repartizam
bezeaua.

Bagam din nou tarta la cuptor,
pentru inca 20-25 minute
la foc mic, avand grija sa nu ardem
bezeaua!


Siropul in care am tinut visinile il punem
din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine.

Dupa ce scoatem tarta din cuptor,
o lasam sa se raceasca si o stropim cu
siropul de visine.

Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece

Read more at http://www.petitchef.ro/......fid-949458

| SongokuJR a răspuns:

Tarta cu visine

Ingrediente:

Aluat :

100 g faina
20 g amidon
1 ou
1 varf cutit praf de copt
3 g zahar
70 g unt

Umplutura :

1 pahar mic de zahar
2 oua
Coaja de portocale
Coaja de lamaie
Zahar vanilat
30 g amidon
½ kg branza (eu am pus 250 branza de vaci si 250 crema mai fina)
60 g unt
500 g visine suculente
Esenta vanilie
Esenta rom
1 lingurita zeama de lamaie
Un praf de sare

Mod de preparare :

Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam cu mana. Se formeaza un aluat destul de fraged pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru cel putin ½ ora. Pentru umplutura amestecam untul topit cu zaharul, esentele, coaja de portocale, galbenusurile, amidonul si branza. Eu le amestec cu lingura sau mana caci la mixer mi se pare ca iese crema prea fina totusi dar o puteti face cum doriti. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se incorporeaza apoi albusurile amestecand usor de jos in sus. Visinelor li se scot samburii si se pune peste ele 1 pahar de zahar sa-si lase zeama dupa care se pun la scurs. Tapetam apoi o forma de tort cu hartie pentru copt. Se opreste 1 sfert din aluat si din restul se intinde un aluat de dimensiunea formei. Se pune forma de tort pe aluat si se taie un cerc de dimensiunea ei. Se pune in forma dupa care se face din aluatul oprit un snur care se pune peste cerc. Cu ajutorul degetelor se apasa aluatul ca sa se aseze si sa urce usor pe margini formand o margine a tartei. Se pune compozitia de branza, se aseaza visinele care au fost scurse bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora si 20 de minute. Dupa 40-50 de minute se unge tarta cu un galbenus de ou batut pentru aspect si se lasa in continuare la cuptor. Puneti tarta la foc mic pentru a nu se arde si de preferat a respecta timpul de coacere. Se serveste rece cu sirop de la visinele scurse.

Pofta buna!

| bursuc001 a răspuns (pentru SongokuJR):

Bună, @TotiPentruMineSiEuPentruNiciUnu!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta, am s-o fac eu în locul tău!


SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @TotiPentruMineSiEuPentruNiciUnu este :
http://www.gatesti-ingenios.ro/Tarta_cu_visine3


Toate cele bune.

| SongokuJR a răspuns (pentru bursuc001):

Hey mersi de ajutor am uitat o sa fiu mai atent pe viitor.

| bursuc001 a răspuns (pentru SongokuJR):

Cu plăcere!

Toate cele bune.

| Isys a răspuns:

Buna puppy dog eyes
Timp de preparare:
1 ora si 50 minute (complexitate medie)


Ingrediente:
250 gr. zahar,
200 gr. unt,
200 gr. faina,
4 oua,
1 praf sare,
½ kg. visine,
zahar pudra,
faina si unt (pentru uns si tapetat tava).

Mod de preparare:

Visinile, curatate de simburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece. Untul se freaca cu zaharul si sarea pina devine o crema spumoasa. Se adauga apoi galbenusurile, unul cite unul, frecindu-se continuu, se incorporeaza treptat faina si la sfirsit albusurile batute spuma.

Compozitia se toarna apoi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra, se aseaza visinile intr-un strat uniform. Se coace la foc potrivit, cca. 40 minute.
Se taie calda, se aseaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
SAU
- 6 oua
- 1 + ½ cana zahar
- 6 linguri apa rece
- 6 linguri ulei
- 1 + ½ cana faina
- un praf sare
- esente

Ouale se separa. Albusurile se bat bine cu zaharul turnat cate putin, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga apa, uleiul si faina, turnata tot putin cate putin, in ploaie. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna aluatul.
Visinele se scobesc de sambure, se amesteca cu zahar tos si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce aluatul este bine batut si turnat in tava, fructele se tavalesc prin faina si se aseaza pe aluat.

Tarta se da la cuptor la foc mediu. Dupa ce este coapta, se presara deasupra zahar pudra.

Tarta poate fi facuta cu orice alt fel de fructe.
>>Multa bafta kiss!

| bursuc001 a răspuns (pentru Isys):

Bună, @DiddyDee!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta, am s-o fac eu în locul tău!


SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @DiddyDee este :
http://wwwcorbanana24.blogspot.ro/2009/06/tarta-cu-visine.html

http://forum.desprecopii.com/....../topic.asp


Toate cele bune.

| Isys a răspuns (pentru bursuc001):

Bine ca incalc eu regulamentul si altii nu! =]]]]]]]]

| bursuc001 a răspuns (pentru Isys):

N-am spus că alţii nu-l încalcă; stai liniştită că şi pe alţii i-am atenţionat!


"Obligatiile utilizatorului
...
Utilizatorul se obliga:
a) sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita orice continut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain sau determinate de relatii contractuale sau de incredere cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub incidenta drepturilor intelectuale, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
b) sa nu publice material cu drept de autor, daca nu este el insusi autorul sau daca nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;..."

SURSA - Regulamentul TPU : http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii

Având în vedere aceste prevederi din Regulament, atunci când dai copy & paste la un pasaj luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!


De asemenea, trebuie să ai în vedere şi :
"41. Ce este interzis pe TPU.ro?
...
Fiindca aceste aspecte nu sunt mereu intelese la fel de toata lumea, iata ce nu permitem noi pe TPU.ro:
- la nivelul postarilor, se considera ca nepermis tot ce este pasibil de respingere:
...
- postarile care incalca drepturile de autor, oferind informatie preluata din alte surse, fara precizarea acestor surse... "
SURSA : http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente#41

Toate cele bune.

Întrebări similare