Amesteci intr-un castron cateva linguri de ketchup, 2 linguri de malai sau gris, sare grunjoasa dupa gust, putina boia dulce sau uite(tot dupa gust)-Amesteci semintele cu pasta de mai sus si le bagi in cutor la 160 de grade pana se usuca coaja, amesteci din cand in cand pentru ca se vor lipi.Acelasi lucru poti sa faci intr-un cratita de fonta la foc potrivit.
Noua ne plac picante si aromate, dar te poti juca cu toate aromele care iti plac, cu conditia sa aiba si o sursa de umiditate.
Pui seminţele într-un castron le stropeşti cu foarte puţină apă, apoi pui sare mai mare dacă ai, pui cât iei de 2 ori între degete şi mai pui un praf de făină. Bagi într-o tavă la cuptor şi când prind puţină crustă le amesteci, când sunt rumenite le scoţi şi le manânci.Baftă şi Poftă bună!
Buna!
Eu prajesc diferite seminte, astfel:
- spal semintele in cateva ape, le scurg bine, le presar cu sare marunta si le pun asa ude, pe hartie de copt in cuptorul cald, la foc mic, vreo 4-5 minute, cu usa intredeschisa (ca sa iasa aburul) si le amestec din cand in cand ca sa nu se arda;
- alta varianta, - pe care o folosesc pentru seminte mai mari - amestec apa cu faina si sare asa incat sa iasa ceva asemanator cu aluatul de clatite dar mult mai subtire. Pun semintele in acest amestec, le scurg si apoi le pun la cuptor, tot pe hartie de copt, tot la foc mic si tot cu usa deschisa. Nu uita sa amesteci din cand in cand... si mai ales, nu le uita in cuptor.
Te pup!
1 Curata semintele
Daca sunt proaspat culese din dovleac sau de pe o inflorescenta de floarea soarelui, curata-le de resturile care raman de obicei in urma culesului. Ai grija sa nu ramana resturi de frunze sau miez de dovleac si inlatura orice pietricica sau gunoi pe care il gasesti.
2 Hotaraste metoda prin care le vei praji
Semintele pot fi prajite la tigaie sau prajite la cuptor. Hotaraste-te cum le vei praji, pentru ca in functie de aceasta decizie vei sti ce sa pregatesti: cuptorul sau plita si vase diferite: tigaie, tuci sau cratita termo -rezistenta.
3 Uda si sareaza semintele inainte de a le praji
Buna, le uzi taree de tot, le dai cu sare, si cu bulion sau cu suc de rosii, putin piper si apoi la cuptor