| scuzemamadaramnevoie a întrebat:

Cum este reteta sosului de usturoi de la nordsee?

2 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna! e denumirea sosului? ori e denumirea dupa vreun restaurant? daca e dupa restaurant, cu siguranta nu ai cum sa il afli pentru ca se tine secret reteata si nu divulga, dar uite ce reteta am gasit eu, poate iti e cunoscuta dupa ingrediente.
Ingrediente

500 ml lapte (divizat in doua parti, una de 400 ml, iar alta de 100 ml)

3 linguri de faina

3-4 catei de usturoi

3 linguri smantana grasa ()

sare, piper

1lingurita de zahar

1 lingura de otet

10 g unt

* este si mai bun daca aveti supa de vita sau de pui si inlocuiti cu ea jumatate din cantitatea de lapte

400 ml de lapte se pun la fiert. Separat amestecam cu un tel (ca cel din imagine) 100 ml lapte, smantana si faina. Cand laptele incepe sa fiarba, turnam crema obtinuta si amestecam cu telul. Fierbem la foc mic amestecand, pana cand compozitia se ingroasa. Usturoiul zdrobit sau dat prin razatoarea mica, sarea, piperul, zaharul, untul si otetul se pun chiar inainte de a-l lua de pe foc. Daca va place o aroma mai pregnanta de usturoi, puteti sa puneti mai mult. La fel, daca il doriti mai dulce sau mai acrisor, mai adaugati zahar sau otet dupa gust.

| Aleccsandra a răspuns:

Ingrediente:

1-2 linguri de ulei
2 linguri de faina
3-4-5 catei de usturoi zdrobiti bine de tot
apa
sara

Preparare:

Se pune uleiul in cratita si se adauga faina, se amesteca sa se omogenizeze( pe foc) se adauga usturoiul si apoi se ia de pe foc si se pune apa, se amesteca sa nu se faca cocoloase si se pune din nou la foc. Se fierbe pana se ingroase,. Eu am folosit 2 pahare de apa dar cantitatea este aproximativa ( depinde de pahar, cana, faina folosita care se pune, marimea lingurii)
Se sareaza si se consuma langa carnea foiarta, cartofi pireu etc
Timp Preparare: 10 '
Complexitate: redusa

-5-6 catei de usturoi, zdrobiti
-1 lingurita sare
-2-3 linguri ulei de masline(poti sa pui si de floarea`soarelui)
-150-200 g smantana

Preparare:

Se freaca usturoiul cu sarea pana devine o pasta cremoasa.
Se adaugand apoi cate putin ulei si se freaca in continuare, ca la maioneza, pana la incorporarea uleiului.
Se omogenizeaza cu smantana si se da la rece pentru 1 ora, inainte de servire.

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

petitchef.ro/tags/retete/retete-sos-usturoi

Ingrediente sos alb de usturoi:

50g unt
50 g faina
2 - 3 capatani de usturoi
1 cub concentrat supa vaca
1 pahar apa
250 ml smantana
100 ml otet
20 g sare


Modul de preparare a retetei:
Se topeste untul si se caleste un pic faina, fara a se rumeni. Se stinge cu apa in care s-a dizolvat cubul de supa si se adauga smantana si otetul. Se lasa sosul sa fiarba 10 minute, apoi se pune usturoiul facut mujdei si sare, dupa gust. Se fierbe sosul de usturoi in continuare pana capata consistenta de sos.
Sosul alb de usturoi se serveste cu diferite preparate de pui, peste sau carne rosie.

Ingrediente

500 ml lapte (divizat in doua parti, una de 400 ml, iar alta de 100 ml)

3 linguri de faina

3-4 catei de usturoi

3 linguri smantana grasa ()

sare, piper

1lingurita de zahar

1 lingura de otet

10 g unt

* este si mai bun daca aveti supa de vita sau de pui si inlocuiti cu ea jumatate din cantitatea de lapte

400 ml de lapte se pun la fiert. Separat amestecam cu un tel (ca cel din imagine) 100 ml lapte, smantana si faina. Cand laptele incepe sa fiarba, turnam crema obtinuta si amestecam cu telul. Fierbem la foc mic amestecand, pana cand compozitia se ingroasa. Usturoiul zdrobit sau dat prin razatoarea mica, sarea, piperul, zaharul, untul si otetul se pun chiar inainte de a-l lua de pe foc. Daca va place o aroma mai pregnanta de usturoi, puteti sa puneti mai mult. La fel, daca il doriti mai dulce sau mai acrisor, mai adaugati zahar sau otet dupa gust.

Pofta buna!

Merit funda!
Mai aveam, dar nu pot sa le scriu pe toate...

Întrebări similare