Buna! Eu le-as face un pireu(ma gandesc ca stii cum se face iar daca nu atunci poti gasi pe net). Sau niste ciuperci prajite cu branza, este foarte buna.
CIUPERCI PRAJITE CU BRANZA
Ingrediente: ciuperci(cate vrei sa faci), ulei, branza, foarte foarte putina sare (depinde cat de sarata este branza), o tigaie.
Cureti ciupercile, iar dupa ce le-ai curatat pui in mijlocul fiecarui ciuperci o bucata de branza apoi pui ciupercile in ulei incins le lasi cateva minute si gata. Sunt foarte bune.
Ca desert poti face budinga cu frisca pe deasupra... este delicios. Sau poti face salata de fructe puse in frigider. Iti sugerez sa pui si rodie. yummmm.
Sper ca te-am ajutat!
Bafta la gatit!
Bună!
Vezi diverse reţete ( şi îţi alegi ce ţi se pare mai potrivit de ) la linkul :
http://www.bucataras.ro/retete-culinare-meniu-usor/
http://www.divahair.ro/culinar/retete/mancaruri-rapide-si-usoare
http://www.petitchef.ro/tags/retete/rapide-usoare
http://www.teoskitchen.ro/
http://www.retete-istete.ro/
www.reteterapide.com/
http://www.e-retete.ro/retete-rapide
http://www.restaurantedelux.ro/retete-simple-rapide.html
http://www.retete-online.ro/Rapid-si-usor-C3.html
Pentru prăjituri vezi diverse reţete la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html
http://dragomirnadina.blogspot.ro/......acere.html
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/
http://delly.garbo.ro/......acere.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://mariaskitchen-maria.blogspot.ro/......acere.html
Sau, poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone )!
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Toate cele bune.
Mersi!
Cu plăcere!
O seară frumoasă.
Pui cu ciuperci (se poate prepara intr-o tigaie mai mare)
-2 piepti de pui
-2-3 ardei grasi (eventual rosii)
-1 ceapa mare
-2-3 borcane de ciuperci feliate
-4 linguri mari de smantana
Se taie carnea de pui bucati mici. Se caleste ceapa taiata marunt, cu carnea de pui 5 minute. Se adauga 2 cani de apa pana fierbe. Se adauga ardeiul taiat cubulete si ciupercile fara zeama din borcane. Se adauga apa pana le acopera. Se lasa la fiert 30 minute. La sfarsit se adauga smantana si mararul tocat marunt. Atentie! Se amesteca smantana in vas dupa ce se stinge focul.
Gata!
Budinca
-paste spirale, 8-10 oua, 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana de lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, si branza(sarata).
Se fierb pastele separat, cand sunt gata se aseaza in tava pentru budinca in prealabil unsa cu unt sau cu ulei, se rade peste ele branza din belsug, se amesteca, separat de bat ouale bine, se adauga peste ele zaharul, laptele, zaharul vanilat, se amesteca pana se topesc, apoi se pune peste pastele cu branza. si se baga la cuptor pana va fi gata.
Succes!
Un piure cu 78 mililitri de lapte si mult unt, cu putina friptura.
Niste mazare fiarta cu sos si carne.
Niste Salam de Biscuiti ( e usor de facut )
O salata de Fructe.
Tiramisu.
Pancakes ( clatite americane )
Tort ''alba ca zapada''
Succes.
Prajituri https://www.google.ro/......ps?/search de primăvară cu piept de pui
Dacă, acum vreun an și mai bine, vă oferisem rețeta unor pachețele de primăvară cam vegetariene de felul lor, astăzi e momentul să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și omnivorului ce-i al omnivorului. Adică niște plăcințele chinezești umplute și cu legume, și cu carne (de două feluri, încă!). Și, cam ca la orice preparație de acest fel, firește că puteți improviza (aproape) la nesfârșit, înlocuind, de pildă, uleiul de arahide cu ulei de porumb, fasolea verde cu păstăi de mazăre, pieptul de pui cu mușchi de porc și așa mai departe. Dar, ca să dăm, totuși, o bază (temeinică!) de discuție, poftiți de notați:
1 lingură de ulei de arahide,
2 felii de piept de porc, nu prea gras,
cam 250 g piept de pui,
1 ardei gras roșu mic,
4 fire de ceapă verde,
75 g fasole verde,
75 g muguri de soia,
1 lingură de sos de soia,
2 lingurițe de vin,
2 lingurițe de sos hoisin,
toate acestea pentru umplutură. În rest, vă mai trebuie
12-14 foi de orez,
cam 300 ml ulei vegetal, pentru prăjit,
cozi de ceapă verde, pentru decor,
sos de soia (sau vreun altul), pentru servit.
Mai întâi, firește, preparațiile preliminare. Spălați și curățați tot ce-i de spălat și curățat. Tăiați apoi cubulețe cărnurile și ardeiul gras, rondele subțiri ceapa, mazărea feliuțe iar ghimbirul dați-l pe răzătoare.
Încingeți uleiul în wok sau într-o tigaie corespunzătoare. Puneți mai întâi porcul, sotați 2-3 minute, adăugați pieptul de pui și ardeiul (alte 2-3 minute) și în fine, restul ingredientelor. Continuați călirea timp de 3-4 minute și puneți totul deoparte. Nu trebuie să vă mai spun că, în tot timpul călirii, trebuie să amestecați tot timpul, așa-i?
Înmuiați foile de orez 1-2 secunde în apă caldă, să se înmoaie, apoi puneți-le pe un prosop curat, să se zvânte. Puneți 2-3 lingurițe de umplutură pe margine (cam la 5 cm), rulați un pic, aduceți părțile laterale spre centru (ca să nu iasă umplutura) și terminați rularea. Pentru siguranță, puteți să faceți o pastă din 3 linguri de făină cu 1 1/2 linguri de apă, cu care să lipiți marginea (sa le puteți unge cu ou). Puneți, în fine, pachețelele astfel pregătite, cu lipitura în jos, pe un platou sau într-o tavă.
Încingeți uleiul în wok și prăjiți, pe rând, pachețelele (3-4 odată) până se rumenesc frumos. Scoateți-le pe hârtie absorbantă (sau pe șervețele) și continuați, până când le-ați terminat pe toate.
Aceste pachețele de primăvară se servesc, firește, calde. Cât despre vinul ales dar nu uita poate vine un fratior acesta e vinul bafta la gatit Imaginaerum
LisaJulie întreabă: