Ca smantana sa nu se branzeasca, trebuie sa aiba mai multa grasime si mai putina cazeina (o proteina din lapte), cazeina se inceaga si da aspectul de branzit. Deci sfatul privitor la smantana grasa este valabil.
Smantana cu 15% grasime nu este chiar o smantana grasa, nu? Vreau sa pun 800 g smantana la o oala nu foarte mare. Crezi ca merge daca incerc asa sau sa mai cumpar smantana un pic mai grasa?
Aia ii smantana slaba, vezi ca trebuie sa se gaseasca si smantana mai grasa, cu 28-30%, are si Napolactul
Depinde ce smantana folosesti. Pentru ciorba de burta iti trebuie o smantana de casa, adica de la cei care vin cu smantana de casa in piata sau o smantana care sa fie foarte grasa. Sa aiba peste 35 % grasime. Ti-as recomanda, daca ai prin zona un magazin de la Lechinta. Acolo au o smantana foarte buna si nu e scumpa deloc.
Nu am cum sa fac rost de smantana de casa si nici nu este magazinul acela aici Merci pentru sfat, oricum!
Unde stai de nu poti face rost de smantana de casa? In orice oras trebuie sa fie o piata cu "tarani" ca asa le zicem pe aici care vin cu smantana si lapte de casa, branzeturi si alte "d`ale gurii". Succes totusi daca faci cu o smantana din supermarket! Sunt bune si alea dar vezi sa fie destul de grase. Daca vrei sa faci cu o smantana care sa nu fie de casa iti recomand Napolact. E foarte buna si este si cu 12 % grasime si cu 24 % si cred ca daca ai sa cauti gasesti si cu peste 30 % grasime. Mergi in Carrefour sau Kaufland daca ai pe acolo si gasesti. Sa nu cumperi smantana Oke pentru nimic in lume
Multumesc pentru sfaturi. Am facut ciorba cu smantana de supermarchet si mi-a reusit pana la urma. O cumparasem deja cu doar 15 % grasime din obicei de a gati mai sanatos, nu chiar gras. A iesit bine si asa, dar urmatoarele dati, voi pune una mai grasa.
DaciaRomania întreabă: