Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/tiramisu
http://www.barbatlacratita.ro/2012/02/tiramisu-cu-mascarpone.html
http://www.culinar.ro/......-italiana/
http://gastronomie.ele.ro/......--r50.html
http://www.bucataras.ro/retete/tiramisu-reteta-originala-10679.html
http://www.teoskitchen.ro/2007/12/tiramisu.html
http://gourmandine.ro/retete-torturi/tiramisu/
http://www.lalena.ro/72-reteta-Tiramisu.html
http://www.adihadean.ro/2010/12/tiramisu-3/
http://www.boromir.ro/retete/4/tiramisu
Toate cele bune.
BILUTE DE BISCUITI
2 cani de biscuiti macinati prin masina de carne(din aceea ieftini, tari, populari), 1 cana nuci macinate(sau nuca de cocos), 1/2 cana stafide muiate in 1 sticluta esenta rom, 1-2 linguri cacao, 2-3 linguri de unt sau margarina moale, 1 plic zahar vanilat, 1/2-1 cana lapte incalzit putin,sau nu(pui cate putin ca sa fie o consistenta mai tare a compozitiei). Daca,eventual, compozitia este prea moale pui biscuiti,daca este prea tare pui lapte.
Amesteci bine toata compozitia cu mana. Faci bilute(ca o nuca mare), cu mana muiata putin in lapte, pe care le tavalesti ori in biscuite pisat, ori in cacao.Le pui la frigider sa se lege bine compozitia.
Din acest aluat, se poate face si un "salam", in compozitie punand si biscuiti rupti cu mana foarte mic.Se pune compozitia pe o folie de plastic, se apasa cu mana umeda, dand forma unui salam, apoi se ruleaza in folie si seda la rece.Cand se serveste, se pudreaza cu biscuiti, se taie felii groase cat un deget. Spor la treaba si sper sa reusesti!
De toamna ...ai putea ruga pe mama sa-ti faca galusti cu prune, sunt de sezon, nu se turtesc si nu costa mult.
Hm la rece.O salata de fructe de toamna cu ceva alune si nuci prin ea.Sa nu pui alcool.Ca o duci la scoala.
sheila_2840 întreabă:
Biscuitecuciocolata întreabă: