Buna! Iti recomandam o reteta de inghetata pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente: http://www.gustos.ro/retete-culinare/inghetata-de-capsuni-2.html. Mai multe sugestii aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/cautare?ex=inghetata&cat=.
Reteta baza pentru orice tip de inghetata se face cu crema engleza facuta la bain-marie(la foc mic,altfel se"taie").Se poate adauga piure de fructe prospete sau congelate,arome, cacao sau ciocolata, caramel, fructe uscate sau confiate, in functie de gust.
Inghetata contine o cantitate enorma de zahar, de aceea este bine sa punem glucoza sau miere, acestea ajutand si la cremozitatea inghetatei dar si la scaderea nivelului glicemic.
Crema engleza:
500 ml lapte
6 galbenusuri
200 gr zahar sau aceeasi cantitate de miere.
Zaharul (mierea) se freaca cu galbenusurile.Laptele se pune la incalzit pe bain-marie si se adauga crema de zahar si galbenusuri, se amesteca usor pana ce ajunge la consistenta aluatului de clatite, chiar ceva mai lichid.
Se lasa la racit si se amesteca cu ce vrei tu.Se baga la congelator si la fiecare jumatate de ora, in primele 2 ore, se mixeaza cu telul pentru a nu face ace de gheata. Daca nu procedezi asa inghetata face ace de gheata iar in mijloc ramane moale/apoasa.