Bună!
Bănuiesc că eşti bărbat :)
Încep prin a remarca faptul că eşti SUPRAPONDERAL ( prea "plinuţ" )!
Greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 70, 5 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator
Deci, ai cu vreo 20 de kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi "da jos" cele 20 kg!
Oricum, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.
Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/
http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php
http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html
Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".
Cu această "metodă" eu am SLĂBIT 9-10 kg în 6 săptămâni!
În rest am mâncat orice am dorit ( evident, în cantităţi moderate ).
Ar fi INDICAT să consulţi şi un medic NUTRIŢIONIST!
Să încerci să mănânci mâncare GĂTITĂ, nu "cumpărată"/fast-food!
Bănuiesc că bei bere blondă :)
Să încerci să bei bere BRUNĂ şi mai puţină ( deoarece îngraşă )!
Îţi recomand bere Silva Brună deoarece este mai amăruie şi atunci NU vei bea aşa de multă;)
Să îţi faci abonament la sală şi să mergi ZILNIC!
Dar, o iei încetul cu încetul...
Mai fă ieşiri zilnice, plimbări/drumeţii, mers cu bicicleta, tenis de câmp, etc.
Evident, îţi trebuie multă AMBIŢIE!
Toate cele bune.
Mersi de raspuns, da sunt barbat am uitat sa mentionez. Mancare mananc si gatita si fast food, chestia e ca peste zi nu prea mananc, ma loveste foamea noaptea tarziu de obicei dupa ora 23:00 probabil si din cauza programului meu de somn, de obicei dorm intre 02:00 noaptea si 11:00 ziua. Iesiri fa, destul de dese dar cu motocicleta deci nu se pune. Bere nu stiu dc draq imi vine sa beau asa tare, pana nu m-am lasat de fumat nu am avut treaba, nu am fost un consumator inrait... Chiar 70 de kg sincer nu as vrea sa am dar vreo 10 as da lejer jos si sa raman acolo... Acum m-am cantarit, am 91.5. Pana am fumat aveam ~85km si imd dupa am urcat la 91-92 si am ramas acolo.
Cu plăcere!
Mda, chiar trebuie să-ţi schimbi stilul de viaţă :)
"Seara" la culcare cel târziu la ora 0.00, dimineaţa trezirea la ora 8 ( cel târziu ) - atunci vei putea începe să mănânci regulat, la nişte ore acceptabile!
Cu greutatea e o MARE problemă!
Greutatea ta actuală NU este sănătoasă!
"GREUTATEA SANATOASA:
Exclusiv din punct de vedere al sanatatii si confortului fizic si folosind tabelul valorilor Indicelui de Masa Corporala agreeat de organizatia mondiala a sanatatii, greutatea fara riscuri pentru sanatate in cazul dvs nu trebuie sa fie mai mica de 57 kg sau sa depaseasca 77 kg" - SURSA :
http://calculator-greutate-ideala.host22.com/......ideala.php
Deci, aşa cum spuneam anterior, îţi trebuie multă AMBIŢIE!
O seară frumoasă.
Bursuc001 "iti racesti gura de pomana" caci Vlastar vrea sa slabeasca fara sa se dea jos din pat. considera ca face destula miscare cu degetele pe tastatura si cu paharul de bere. a intrebat doar asa ca sa mai treaca timpul intre doua mese. sper totusi ca alte persoane vor gasi folositoare sfaturile tale. toata stima
Mersi pentru apreciere
O seară frumoasă.
Parca vorbeai de mine. Si eu sunt destul de sedentara, am un ritm haotic de viata si mananc mult seara(pana atunci nu sunt acasa) si in special dulce. Sau ma rog, eram asa pana de curand.
Usor nu e sa te schimbi, dar poti sa faci chestii marunte.Incepe prin a te forta sa mananci o data la 3 ore, putin, dar o data la 3 ore. Dimineata obligatoriu mic dejun, eu mananc consistent dimineata, poti manca fructe, iaurt cu fibre(Se gasesc in magazinele naturiste), hrisca/grau incoltit cu miere, oua cu diverse chestii(Dar mai putine mezeluri de magazin, sunt otravuri curate). Eu de fel nu mananc paine, dar daca e musai atunci mananc prajita. Apoi la gustari poti manca nuci cu stafide(sunt delicioase!), batoane fibro-bar sau supliment-r(sper ca le tin bine minte numele). La pranz mananca neaparat o supa sau o ciorba, am observat ca de cand fac asta mananc mai putin la felul principal, incearca sa mananci legume si/sau salata, nu combina cartofi cu paine(iti omoara stomacul datorita concentratiei foarte mare de amidon). Incearca sa nu mananci seara; eu una nu cred ca ora 6 e cea mai indicata(eu de exemplu ma culc la 3, 4 dimineata, cum naiba sa nu mananc nimic dupa 6). Si incearca sa te plimbi, sa faci miscari usoare. Cauta in magazinele naturiste fibre si tot felul de fructe uscate, de seminte si foloseste-le. Si lasa berea! Socrul meu a renuntat la bere si intr-o luna a slabit 10 kg fara sa faca altceva nimic!
Eu stiu ca e greu, chiar stiu, si eu sunt abia la inceput, inca incerc sa ma obisnuiesc si imi e groaza ca incep din nou facultatea si iar se da totul peste cap. Si eu am mult mai mult de slabit fata de tine.
Bafta!
Iti recomand prin a incepe sa nu mai mananci la ore inaintate si sa incepi sa iei masa la ore regulate. Poti incerca sa mergi in parc cu prietenii cu bicicleta sau doar sa va plimbati. Incearca sa bei doar bere fara alcol si nu foarte multa daca altfel nu te poti abtine din fumat.
Succes in continuare!