Alege din rețetele Jamillei. Sunt chiar delicioase.
http://jamilacuisine.ro/
http://jamilacuisine.ro/tort-de-ciocolata-si-portocale-video/
De aici am exersat prajiturile, dar nu imi ies chuar asa bune la gust si la aspect.
E nevoie și de talent, dar și de pricepere.
Trebuie sa fi cineva alaturi de tine de la care sa poti invata sa gatesti. Poate iese o situatie neasteptata, iar Youtube nu ti-o poate explica.
Gatitul este o arta care trebuie sa o cunoasca si fetele si baietii; si femeile dar si barbatii.
Mai sunt cate unii care arunca in oala cu apa un cartof, o ceapa, o mana de buruieni si o soseta ca sa de-a gust si zic apoi: "E gata masa!" Nu-i descurajez pe acestia. Stiu doar ca ei trebuiesc sa invete sa gateasca asa cum trebuie: sanatos si aspectuos.
Ne e rau sa participi la clase de gatit atunci cand se desfasoara in localitatea ta.
La prajituri incepe cu un tort clasic de fructe.
Daca nu iese cum vezi ca le iese altora, intrebi de cantitatile folosite, si tot modifici pana esti multumita.
Apoi incepe cu un tort diplomat (nu e greu deloc), si mai apoi tort din mai multe blaturi si creme.
Prajitura foarte usor de facut, si periculos de buna, este cea cu Fanta+budinca si umplutura de branza de vaci (doar ca mie mi se pare aroma mai deosebita daca folosesc Frutti Fresch de Tutti Frutti).
E perfecta pentru anotimpul rece, vara nu poti sa o faci fara sa o tii clipa de clipa la frigider.
Si o tarta de legume din aluat fraged zic eu ca e destul de usor de facut. (reteta aluatului o scriu miercuri seara daca vrei, acum bag un teaser despre umplutura> ardei capia rosu, ciupercute, ceapa verde, un ardei iute, foarte putin inabusite la tigaie, fara ulei... doar putina apa (gen cateva linguri, ca in rest mai lasa ele. nu uiti sa amesteci intr-una). Bineinteles toate in bucatele mici, cand s-au inmuiat putin adaugi masline verzi cubulete. Intinzi foaia intr-o forma in care pui hartie de copt si o mai ungi cu putin ulei. Deasupra legumele amintite, dar fara zeama lasata, si adaugi felii de rosii. Daca iti place salvie+rosmarin, daca nu, busuioc+curry si deasupra un strat generos de branza telemea, sfaramicioasa (dar nu foarte uda)).
Apoi la rumenit vreo 40-50 minute, foc mic.
Cauta pe internet, cu tot cu video si exerseaza.Toti sunt prafi la inceput, te perfectionezi pe viitor.
Nici eu nu stiu sa gatesc, dar daca am Youtube-ul aproape, reusesc in orice situatie
Daca a cazut internetul dai fuga la shormerie.
Încearcă sa pui suflet în ceea ce faci prăjituri și chestii de genul ăsta nu este foarte greu
Melisa13din2001 întreabă:
DaciaRomania întreabă: