Buna!
1.CHEC CU MIERE
4 oua de gaina, 100 g de zahar, 200 g de faina, 50 g de nuci, o lingurita de bicarbonat, 1/2 de lamaie, 100 g de unt, 1/4 kg de miere, 1/2 lingurita de scortisoara, putina sare.
Incalzeste mierea cu untul pe un vas ce clocoteste.Combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamaie rasa, bicarbonatul si sarea.Bati albusurile spuma tare, pui zaharul si o lingura de zeama de lamaie si bati in continuare.Adaugi galbenusurile, mierea, untul topit, pui faina si rastorni de 4-5 ori compozitia ca sa se amestece.Pui apoi compozitia in doua tavite speciale de chec, care au fost unse cu unt si dai la cuptor timp de 30 de minute.
2.BAGHETE CU NUCI
1 ou intreg, 1 galbenus, 300 g de nuci.
Glazura:1 albus, 150 g de zahar tos, o lingura zeama de lamaie, vanilie.Oul intreg si galbenusul se freaca cu zaharul pisat 1/4 ora, apoi se adauga nucile macinate.Bine omogenizata, compozitia se pune pe o foaie de celofan presarata cu zahar pudra si se intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime.Cu cutitul se taie baghete de 2 cm latime si 4-5 cm lungime.Separat, albusul se freaca cu zahar si zeama de lamaie, aceasta compozitie se toarna peste baghetele taiate.Cu cutitul se ridica fiecare bagheta, se aseaza pe dosul unei tavi neunse, peste o foaie de hartie alba.Se dau la foc moale, cu usa cuptorului complet deschisa peste 30 de minute.
3. FURSECURI CU VANILIE
100 g de faina, 100 g de unt, 100 g de zahar pudra, 2 oua, 1 pachetel zahar vanilat, o lingurita rom.Bati albusurile impreuna cu zaharul pudra si romul, adaugi galbenusurile zaharul vanilat si untul moale (topit la rece). Amesteci compozitia de 4-5 ori prin rasturnare, pui toata faina, amestecand prin rasturnare.Intr-o tava tapetata cu margarina netopita si faina pui din loc in loc cate 1/2 de lingurita din compozitie.Dai tava la cuptor 15-20 minute.Serveste-le ca atare, lipite cate doua cu crema sau stropite cu sirop de zmeura.
Te pup!
Bezele,inghetata,pancakes,chec la microunde, crema de zahar ars, orez cu lapte, negresa. pofta buna orice ai servi!
Poti face crema de zahar ars.Ai nevoie de 18 linguri de zahar, 6 oua, 750ml lapte si o esenta de rom.Pui 10 linguri de zahar intr-o cratita la ochi mic il lasi sa se caramelize, apoi rotesti cratita astfel incat zaharul caramelizat sa ajunga pe marginile vasului, apoi il lasi sa se raceasca.Separat bati oualele cu cele 8 linguri de zahar pana acesta se topeste, apoi adaugi laptele si esenta de rom si torni compozitia peste zaharul caramelizat. Apoi il bagi la cuptor pentru 30 min. la 180 de grade.Nu este greu de facut si este foarte buna!
Iti recomand un desert foarte bun, usor, ieftin si rapid: Cumpara 2 pachete de budinca de la Dr. Oetker(ce aroma iti place tie, dar sa fie 2 arome diferite) si un pachet de biscuiti petit beurre.Prepara budinca exact asa cum scrie pe spatele pliculetului, dupa ce ai preparat-o intr-o tava pune in strat de biscuiti iar deaspupra un strat de budinca, da la frigider pana ce faci si a 2 a budinca. dupa ce ai scos tava din frigider adaugi inca un strat de biscuiti si un strat de budinca.Mai lasi tava la frigider cam 10 minute si pui ultimul strat de biscuiti.Este un desert foarte bun.P.S Poti orna cu cacaou
obiwankenobi întreabă: