Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.laurasava.ro/2011/11/16/batoane-cu-susan/
http://www.reteteculinare.ro/......arie-6336/
http://sfatulparintilor.ro/reteteletale/dulciuri/batoane-de-susan/
http://www.sfaturiculinare.ro/......-cu-susan/
http://misflorentina.blogspot.ro/2012/03/batoane-de-susan-susaml-cubuk.html
http://nik26-nik26.blogspot.ro/2009/09/batoane-cu-susan.html
http://www.bucataras.ro/retete/susanele-batoane-crocante-25546.html
http://2vegan.wordpress.com/2012/01/14/batoane-de-susan/
Toate cele bune.
Buna!
Personal,mi-a placut mult reteta Laurei Sava.
Http://www.laurasava.ro/2011/11/16/batoane-cu-susan/
Te pup!
INGREDIENTE
- 200 g. zahar
- 150 g. susan
- 1 lingura de apa
- 2, 3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Pregatiri preliminare
Se uda o tava (nu foarte mare) cu apa rece. Se pregateste o lingura, un cutit bine ascutit si o cana inalta cu apa, tot rece
…dupa aceea se pune zaharul impreuna cu apa si zeama de lamaie intr-o cratita termorezistenta/emailata. Se lasa la foc mic, amestecand intruna, pana cand se topeste zaharul. Nu lasati caramelul sa se arda (adica sa prinda prea multa culoare) fiindca va avea un gust amar
Se adauga susanul si se amesteca energic; compozitia trebuie sa fie bine omogenizata.
Se toarna susanul in tava pregatita si se niveleaza, in strat subtire, cu lingura data prin apa. Intindeti de 2, 3 ori, o udati, iarasi uniformizati, iarasi o udati ) …daca nu faceti asa, susanul se va prinde de lingura…
Se feliaza, asa fierbinte, in tava, cu cutitul bagat in apa rece:
Se fac ultimele retusuri , se aplatizeaza batoanele, daca e cazul, se taie frumos capetele, se injumatatesc, etc:
Sper ca asta e reteta pe care o asteptai. bafta
baimareanu întreabă: