Buna!
CLATITE BANATENE, zona Banat
8 clatite pregatite, asa cum se fac ele, pe urma 250 g. branza de vaci, 5 oua, 2 plicuri de zahar vanilat, 200 g. de smantana dulce (mascarpone), 250 g. de zahar, stafide, unt pentru tapetat forma.
Se amesteca branza cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.
Clatitele se umplu cu amestecul de branza.
Se impacheteaza.Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa lui dizolvare.
Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua.
Se dau la cuptor, pana se caramelizeaza bezeaua.
Te pup!
Costita de porc afumata cu lemn de esenta tare, fara rasini, condimentat. Cica asta ar fi traditional din Vrancea.
Papricas (gulaș sau tocana) Este o mancare ungureasca. Se mananca mult in Ardeal, Nadlac, Arad, Pecica.
Sloiul de oaie se prepară în special toamna când oile sunt mai grase.
Se taie său de oaie într-un ceaun, se adaugă carnea, usturoi, ceapă şi puţină sare şi se lasă la fiert. După ce fierbe se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Cum se răceşte (şi se întăreşte puţin), amestecul se socate din ceaun ca mămăliga şi se poate servi cald, ori rece. - ZONA SIBIU
Funda?!? 1
Sarmalele sunt olteanca :1 kg carne tocata de porc ( sau porc si vita-cantitati egale )
110 grame orez
3 frunze de dafin
2 cepe uscate (marime medie)
doua linguri de untura de porc
bulion/pasta de tomate 100 grame
varza acra
piper
sare(o lingura)
Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa taiata cubulete foarte mici, piperul, sarea, frunzele de dafin taiate marunt si 100 ml de apa. E foarte important adaosul de apa in umplutura.
Foile de varza se taie selectandu-se bucatile in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.
Sarmalele se fierb in recipiente mari tapetate cu foi de varza, in care se dispun concentric, in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate si doua linguri de untura. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.
Optional, dupa ce au fiert doua ore pe aragaz, sarmalele se pot lasa inca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.
Poale'n Brau-Moldova
Ingrediente
500 grame făină
60 grame drojdie
4 gălbenuşuri
100 grame zahăr
100 grame untură
300 mililitri lapte
esenţă de rom
1/2 linguriţă sare
2-3 pacheţele zahăr vanilat
1 linguriţă coajă de lămâie
Umplutura la plăcinta "Poale'n brâu"
300 grame brânză proaspătă de vaci, bine scursă
2 ouă
100 grame smântână
50 grame zahăr
stafide
coajă de lămâie
Mod de preparare
citeşte reţeta
salvează reţeta
1
Umplutura la plăcinta "Poale'n brâu"
Ingredientele se amestecă.
2
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr.
Se adaugă câteva linguri de făină, se amestecă şi se lasă la loc cald până începe să crească.
Cât timp dospeşte maiaua, două gălbenuşuri se freacă spumă cu zahărul şi sarea.
Peste maiaua dospită se adaugă spuma de gălbenuşuri, coaja de lămâie, zahărul vanilat, restul de făină şi se amestecă.
Aluatul se frământă timp de 20 de minute, apoi se adaugă puţin câte puţin untură călduţă.
Se lasă la crescut, la loc cald, timp de o oră, cât sa-şi dubleze volumul.
Se întinde o foaie nu foarte groasă (aproximativ 5 mm).
Se taie pătrate pe care se pune câte o lingură de umplutură.
Se împăturesc.
Se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu cele 2 gălbenuşuri rămase.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 30 minute, până se rumenesc frumos.
Se pudrează cu zahăr pudră după ce se mai răcesc puţin.
anonim_4396 întreabă:
georgiana1316 întreabă:
monicaclaudia întreabă: