| TimpLiber a întrebat:

care stie reteta acelei prajitura. mama facea niste bilute negre si le dadea prin cocos. Dau funda!

Răspuns Câştigător
| mihamihaela1234 a răspuns:

Se numesc bombe big grin
Se pot face cu visine, cu alune sau deloc (inauntru)
Ingrediente:300g zahar, 100ml apa, 1 margarina, 3 linguri cacao, 2-3 picaturi esenta de rom, 500g biscuiti, cca 125 de visine din visinata, 120g nuca de cocos (sau nuca prajita macinata sau bombonele).
Mod de preparare:Biscuitii se dau prin masina de tocat, pe urma se pune margarinatopita in prealabil, apa si 3 linguri de cacao.Se framanta bine, se fac sfere in mijlocul carora se pune cite o visina. Dupa aceea se dau prin nuca de cocos (sau nuca prajita macinata sau bombonele). Se introduc la frigider pana se intaresc.

6 răspunsuri:
| OMarmotaO a răspuns:

Ceva in genul asta:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:0, s:26&biw=1076&bih=466

nu stiu sigur cum se fac eu le cupmpar de la cofetarie sau chiar la unele patiseri

si astea sunt la fel
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:3, s:34&tx=107&ty=101

| OMarmotaO a răspuns:

Cumpar

| OMarmotaO a răspuns:

Ingrediente:
•250 g lapte praf
•7 linguri zahar
•100 g unt
•2 linguri cu varf de cacao
•50 ml apa
•5 linguri de nuca tocata
•un pumn de stafide
•cocos

Intr-un vas emailat punem zaharul, cacao, untul si apa si se pune la foc mediu. Cu o lingura de lemn desfacem untul in bucati mai mici pentru a grabi topirea. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana devine un sirop ca mierea de groasa (dupa ce incepe sa faca bulbuci am tinut pe foc inca vreo 2 minute). Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele praf, nuca tocata si stafidele. Amestecam foarte bine, pana ce laptele praf s-a incorporat in intregime. Va rezulta o pasta mai tare, de consistenta unei mamaligi vartoase, care opune rezistenta la amestecat. Asteptam sa se raceasca putin, cat sa putem lucra cu ciocolata fara sa ne ardem. Intre timp pregatim o farfurie cu 2-3 linguri de cocos.

Mai tineti minte cum va jucati cu plastilina cand erati mici, cum formati cu mana bilute si bare? Ehh exact la fel se fac si bombele de ciocolata. In functie de dorinta si de cata rabdare si timp dispuneti (dar mai ales rabdare big grin) bombele de cioca vor iesi mai mari sau mai mici. Apoi tavalim bilutele in cocos, apasand bine sa nu pice ulterior cocosul.

Un pont: puteti sa treceti bombele de ciocolata prin nuci si alune tocate, sau susan prajit, sau fulgi de porumb, etc.
am gasit si reteta

| Denisa85 a răspuns:

Hmm, nu stiu reteta cu bilele negre, dar stiam ca sunt albe si se dau prin nuca de cocos.(Rafaello.)
Totusi, uite reteta:
Ingrediente: un pachet de unt
3 pachete de zahar vanilat
200 g. zahar pudra
un pachet de alune
un pachet de nuca de cocos
250 g lapte praf.
Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra, cu zaharul vanilat, cu jumatate de pachet nuca de cocos apoi cu laptele praf (frecandu-se foarte bine)
Din aluatul obtinut se modeleaza bile de forma unei nuci, introducandu-se la fiecare cate o aluna, dupa care se tavalesc in cealalta jumatate de pachet de nuca de cocos pentru a se impudra.
Bilutele negre se pot obtine adaugand cacao.

| KinderPinguii a răspuns:

Ceva de genu "Rafaelo"... funda?