Hmm. prajitura usoara si buna? iti zic eu una. ai nevoie de aprox. 1 kg mere. 1 esenta de rom, o budinca de vanilie, un praf de frisca (sau frisca hulala) si 2 pungi de biscuiti dinaia clasici, patrati. Pui 2 straturi de biscuiti intr-o tava. Apoi faci un sirop dintr-o cana de apa, 2-3 linguri de zahar si esenta de rom (mai intai pui apa cu zaharul la fiert,si cand clocotesc adaugi esenta de rom), si il pui peste biscuiti, astfel incat sa se inmoaie bine. Dupa aceea, cureti merele, le razi si le calesti cu 4-5 linguri zahar (depinde cat sunt de dulci merele )si le adaugi peste biscuitii insiropati. Prepari budinca si dupa ce o lasi putin sa se raceasca,o pui peste stratul de mere. Lasi totul sa se raceasca si intre timp prepari frisca,pe care o vei adauga peste budinca, insa numai cand totul s-a racit. Multa bafta, sper sa iti placa
Sunt mai multe http://www.retete-prajituri.eu/retete+de+prajituri+simple+si+rapide
dai click pe ce retet vrei si iti zice acolo cum sa o faci. fundita;;)?
Buna!
Iata o reteta simpla de facut, o prajitura foarte gustoasa. Pentru prepararea acesteia vei avea nevoie doar de 45 minute.
Ingrediente: 7 oua, 7 linguri ulei, 2 cani faina, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingura cacao, 1 cana si jumatate de zahar, 2 pliculete de pudding de la dr. oetker ( una de vanilie, cealalta de ciocolata)
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, cacao, iar apoi faina pe rand amestecand usor cu o lingurita. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si se lasa la copt aprox. 40 min. Se prepara intre timp budincile conform instructiunilor de pe pachet. Dupa scurgerea timpului, se scoate tava si se lasa la racit. Dupa ce se raceste prajitura se intind budincile preparate deasupra ei, pe jumatate budinca de vanilie, iar pe cealalta jumatate cea de ciocolata. Se presara eventual bomboane de fructe.
Mai multe detalii gasesti aici:
http://www.reteterapide.com/? p=2137
Sper ca te-am ajutat!
Tiramisu:
Reteta de prajitura Tiramisu. Se serveste pudrata cu cacao olandeza, mai inchisa la culoare si aromata.
Ingrediente reteta culinara:
500 g piscoturi, 500 g Mascarpone, 350 ml cafea, 250 frisca spumoasa, 125 ml vin Lacrima lui Ovidiu (Marsala in reteta originala), 4 oua (se folosesc galbenusurile), 150 g zahar, 1 l
Pofta buna!
Prajitura cu nuca de cocos
Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa... si destul de ieftina. Ca sa murim de dragul unei prajituri minunate, avem nevoie de:
Pentru blat:
- 200g de zahar
- un ou intreg
- 30g unt
- 2 linguri de miere
Se freaca toate pana se omogenizeaza si se topeste zaharul, apoi se pun 250g de faina, 100 ml lapte si o jumatate de pliculet de praf de copt.
Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, unsa bine cu margarina si tapetata cu o hartie de copt. Se coace la foc potrivit.
Crema de zahar ars.
6 oua
250 g zahar
1 litru lapte
1 zahar vanilat
Se ia o cratita sau o tava, se pune la incins dupa care se adauga 200 g de zahar sise lasa pana se caramelizeaza.
cand zaharul a devenit lichid cauti sa acoperi cu acesta tot interiorul cratitei.
Dai cratita la racit, iei ouale si separi galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul ramas (50 g) si zaharul vanilat, dupa care adaugi galbenusurile si laptele si amesteci bine.
Intreaga compozitie o torni in cratita cu zaharul caramelizat racit si o bagi la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, pana ce compozitia devine solida.
Se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se da aproximativ 30 de minute la frigider (este mai buna rece).
Usor si rapid de preparat:Ingrediente pandispan:
6 oua
6 linguri de zahar + zahar vanilat
6 linguri de faina
un praf de sare
Modul de preparare a retetei:
Pandispanul se poate prepara in trei feluri:
1. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat, pana se face ca o crema spumoasa. Se adauga faina, amestecand usor.
2. Se amesteca mai intai galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor, cu un tel.
3. Se bat albusurile cu zaharul, ca pentru bezele si apoi se adauga galbenusurile si apoi faina.
Mie cel mai bine imi iese pandispanul cand il prepar dupa reteta 2, ramane mai pufos.
Coca de pandispan se coace la foc potrivit, in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de pergament.
cucalic întreabă: