Nu am mancat niciodata ghimbir confiat.
Ghimbirul insa nu-mi lipseste din bucatarie. Radacina aia pe care o curat de coaja fina are un gust foarte aromat cam ca si coaja de lamaie de puternic, dulceag si un pic acru si piperat. Puterea iuțelii o simti abia dupa ce si-a imprastiat aroma.
Pun ghimbir in multe: in salate, ras, crud, in limonade, in preparatele reci. Iarna fac ceai din ghimbir si cand il fierb parca isi intensifica puterea de condiment iute, simt cum ia foc drumul prin care ceaiul trece si ma ajuta la raceli. Pun ghimbir in turta dulce, f putin dar imi place mult cum se simte, cum miroase.
Confiat eu nu am mancat dar ma gandesc ca e dulce, aromat ca lamaia coapta si la urma pișcuritor.
Ghimbirul confiat,este dulce, ca orice fruct confiat(caisa, ananas, banana, etc).
E un fel de menta, ahm ca alte chestii confiate, pentru ca e uscat si are zahar si nu pot face diferenta mancam multe din astea. cred ca merge cu ceaiul, de fapt bunica mea are obiceiul sa isi ia biscuitii cu ghimbir punandu-i inauntru(dar nu fin, ii pune ca pe o bomba atomica uitandu-se la mine, si nu am aflat nici pana acum de ce)
Nu pot sa descriu gustul ghimbirului pentru ca este un amestec intre dulce si acrisor, intre picant si aromatic.