Eu as face cateva mici aperitive:crochete de orez cu cascaval,andive cu crema de branza,cartofi umpluti cu ciuperci,ciuperci cu cascaval,rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta,tartar de somon,muffins cu mazare si prosciutto,crochete de lapte,spuma de cartofi cu ciuperci in foietaj, mousse de ton(alege tu daca iti place ceva) sau daca nu preferi aceste aperitive iti propun salate pentru inceput:salata picanta cu ciuperci, salata cu ton/piept de pui, salata de surimi cu sos rosu, salata greceasca/bulgareasca
Sau ai putea incepe cu o supa crema de brocoli/sparanghel sau de legume.
Felul 2:paste(gasesti pe net cu sos alb sau rosu cum doresti)sau muschi de vita/porc sau piept de pui cu fasole verde/brocoli/mazare si cartofi care se fierb prima data apoi se prajesc iar apoi se baga la cuptor(dureaza putin mai mult dar sunt exceptionali) sau muschi de vita cu sos gorgonzola.Si alte garnituri:orez cu tofu si legume,taietei reci cu susan,fasole păstăi cu smântână şi usturoi,dovlecei cu usturoi si lamaie
Iar la desert:bezele cu nuci, cheesecake cu ciocolata si alune de padure, tiramisu, inghetata cu iaurt si zmeura, prajitura"musuroi de cartita".
te asigur ca le-am incercat pe toate si sunt foarte bune.ti-am dat doar denumirile daca te intereseaza imi poti cere si retetele.se gasesc si pe net eu de acolo le stiu de pe bloguri mai mult.eu din acestea as incerca sa fac o masa festiva.multa bafta orice ai gati!
multumesc mult de tot :*:*:*
Cu placere:*:*
Pai eu as incepe cu o salata americana ( 100 gr jambon
½ salata verde
100 gr porumb fiert
2 cartofi fierti
2 linguri maioneza
zeama de la jumatate de lamaie
sare )
Fel principal rulada de carne cu sos iute ( ou 2 bucati carne de vita 1 kg carne de porc 500 g ceapa verde 1 legatura sos Worcestershire 50 ml sos Thai 200 ml pesmet 100 g oregano 2 lingurite.Carnea de vita si cea de porc se dau prin masina de tocat si se pune intr-un castron, impreuna cu sare.Se adauga 3/4 din sosul Thai, sosul Worcestershire, ceapa verde toccata marunt, cele 2 oua battue, oregano/cimbru si pesmetul si se amesteca pana la omogenizare.Intr-o forma de chec se toarna compozitia, se niveleaza, se toarna deasupra restul de sos Thai si se da la cuptor 1 ora) + garnitura de legume sote
Iar ca desert iti recomand Panna cota, un desert italienesc
(500 ml lapte
150 grame smantana
130 grame zahar
1 lingurita esenta de vanilie
2 plicutele de gelatina
200 grame capsuni)
Intr-o cratita adauga 400 ml de lapte si smantana. Fierbe cele doua ingrediente bine, pana dau in clocot. Amesteca restul de 100 ml lapte cu gelatina. Ia de pe foc laptele si smantana si adauga esenta de vanilie si amestecul de lapte cu gelatina. Toarna continutul in cupe speciale pentru desert si tine-le la rece cel putin doua ore.
Intre timp, pune intr-un blender capsunile si 50 grame de zahar. Amesteca totul bine pana obtii o pasta omogena. Pune amestecul de capsuni intr-o cratita pe foc. Lasa crema sa fiarba timp de 15 minute. Cand este gata, ia crema de pe foc si las-o sa se raceasca.
Pana cota se serveste rece, cu sosul de capsuni pe deasupra. O mai poti orna si cu fructe de padure /struguri si o frunza de menta.
Pofta buna!
Multumeeesc! >:d< :* suna foarte bine :d sa vad daca mai primesc si alte idei... daca nu asa ramane. :d
Eu stiu o prajitura care se face in 3 minute la microunde :P uite linkul https://www.facebook.com/....../photo.php
hendra întreabă:
mateiciprian întreabă:
LisaJulie întreabă: