Http://www.gustos.ro/retete-culinare/ciuperci-cu-smantana.html
Funda? te rog! :))
Buna! Iata aici cateva retete:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/cautare?&ex=ciuperci+cu+smantana&cat=
Spor la gatit!
Stai ca am luat aeelas site cu astalalt uite aici altu:
http://www.divahair.ro/......_smantana!
Buna! Reteta o poti lua de aici:http://www.gustos.ro/retete-culinare/ciuperci-cu-smantana-8.html
Sper ca te-am ajutat! :) Pofta buna!
Avem nevoie de :
1 kg ciuperci Champignon
200 ml smantana
2 linguri faina de grau sau amidon din porumb ( va spun sincer ca eu folosesc amidon in loc de faina atat la sosuri cat si la creme, mi se pare mai bun la gust )
sare
putin ulei
Se spala ciupercile, se curata ( in mod normal nu le curat de pielita dar astea erau un pic mai vechi) si se taie feliute.
Incingem uleiul int-o cratita incapatoare, ciupercile ocupa mult volum dar apoi scad la fel de mult ( ca si spanacul) adaugam ciupercile si le lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana scade zeama si incep sa se prajeasca. Separat punem int-un bol faina adaugam smantana si 200 ml apa (puteti inlocui cu lapte smantana si apa). Adaugam peste ciuperci si amestecam continuu pana se ingroasa sosul.
Potrivim de sare si servim calde cu mamaliguta. Fac o paranteza pentru fetele din tara pentru a va spune ca am folosit smantana cu patrunjel de la Napolact care nu mi s-a parut extraordinar de buna.
Ciupercile se lasa in apa apoi se spala curata de pelita. Se pune ulei la incins si apoi cipercile se prajesc cu capac, dupa ce a scazut zeama se pune faina si se aduga supa si cand da in clocot se pune si smantana. Se condimneteaza. Se lasa sa fiarba ~3 min. la final gata se pune mararul.