Depinde si de tigaie, fiecare are felul ei de a-i face, cat ii tine pe foc, cat ulei pune etc
Acum depinde cat timp ii prajeste,la ce temperatura ii prajeste, si depinde chiar si de cartofi, sau in ce ii prajeste.
Fiindcă mătuşa sau bunica ta (hotărăşte-te care) nu au reţetele de la KFC şi Mc Donalds! Sau mă înşel eu şi le au pe amândouă!?!?
Cei de la KFC sau McD sunt semipreparati, anumite metode, iar cand ii prajesc de tot ii pun la o anumita temperatura, nu prea mica, ies moi, nu prea mare, ies arsi, si ii tin o anumita perioada de timp. Asta si tu poti face acasa, dupa ce cureti cartofii ii pui intr-un prosop care ii mai absorbant si ii strangi bine iar uleiul il lasi mai mult la incins, in momentul in care arunci un "PAI" si incepe sa sfaraie puternic atunci ii pus si pe restul, uleiul sa acopere cartofii in totalitate, si vezi tu cand sunt gata. Bon apetite.
P.S. intre KFC - McD si bunica eu aleg clar BUNICA
Prajeste in mult ulei, la foc rapid. Inainte de aceasta sareaza cartofii si asteapta 10 15 min.; sarea extrage apa si se vor,, usca,, in tigaie. Pofte buna!
Pentru ca cei de la fast-food-uri au fff multe EURI. nu ai vazut ca cele din magazine ies mult mai bine decat cele preparate acasa? fiindca baga in ele de acelea care se umfla, ori care tine foarte mult garantia pana expira... mai bine le faci acasa, nu ar avea acelasi gust ca cele de la fastfood dar sunt mai sanatoase.
EURILE TE OMOARA, O SA MANANCI PANA NU-TI DAI SEAMA SI O SA FACI CANCER!- nu glumesc, mananca multe verdeturi, spala-te pe maini inainte sa mananci un fruct si spala si fructul, multe ciorbe si fructe si fa de 2 ori pe saptamana sport, bafta
Asyul95 întreabă: