Bună!
În general, pastele se clătesc ( după fierbere ) sub un jet de apă rece, dar NU pentru a le răci, ci pentru a le "limpezi" şi a elimina apa aceea "băloasă" care conţine amidon.
Totuşi, unii bucătari NU recomandă clătirea pastelor ( în funcţie de mâncarea la care sunt folosite )...
Spre exemplu, în cazul în care faci paste cu diverse sosuri, atunci pastele NU se clătesc, DOAR se scurg de apa în care au fiert.
Toate cele bune.
Nu stiu cum sa-ti explic, incerc:
cand le pui sub jet de apa rece ele se racesc la exterior ramanand calde in interior ne-mai "interactionand" intre ele iar cu sosul le legi din nou
daca nu le clatesti fiind ff calde ele mai "fierb" la mijloc pana sa se raceasca si fiind un aluat se "topesc, unesc" devin clicoase
sper ca te-am ajutat sa intelegi
"""mancatu asta nu e asa simplu cum cred uniiiii"""
DenqOO întreabă: