Bună!
Vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html
http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html
http://whatlibertyate.com/......a-coacere/
http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/
http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/
Vezi diverse reţete de prăjituri ( fără coacere ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/
http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/......acere.html
http://www.secretulprajiturilor.ro/......p1977.html
http://www.teoskitchen.ro/2009/12/cheesecake-fara-coacere.html
http://biancams76.blogspot.ro/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html
http://delly.garbo.ro/......acere.html
http://www.reteteculinare.ro/......cere-6402/
http://www.bucataras.ro/......34164.html
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://www.bucataras.ro/......toase.html
http://www.caietulcuretete.com/
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-simple/
http://www.retetepentrutine.ro/tag/prajituri-usoare.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/prajituri-simple
http://www.retete-bune.info/prajituri-simple-si-gustoase-k-12272.html
Toate cele bune.
Vrei ceva simplu si repede:mere pane.
Faci un aluat care sa curga din:ou,zahar vanilat,scortisoara, lapte, faina, un varf cutit sare.Tai din mere cotorul cu seminte, apoi le tai felii groase de vreo 5mm.Le dai prin faina,apoi prin aluatul de clatite, mai gros.Pui tigaia cu ulei la incins, in care pui rondelele de mar.Le scoti pe un servetel, pentru a suge uleiul, apoi pudrezi cu zahar farin.
Esti nebun?! N-am zis ca se folosesc oua!
"- oua ( dar putine ) " ai zis ca poți folosi oua:/, da in fine, dacă ești cea din poza, mai bine mergi si cumpara o Ruladă de la supermarket decât sa dai foc la casa.
Cea mai ușoară reteta este chec-ul.
Cel mai simplu, rapid si usor de facut ar fi chec-ul. In caz ca nu sti cum sa-l faci uite o reteta luata dupa net
Ingrediente
10 oua
2 cani zahar
2 cani faina
4 linguri cacao
10 linguri ulei
2 pliculete zahar vanilat
10 gr de sare
Mod de preparare
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul.
Batem galbenusurile cu un praf de sare si le adaugam peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus.
Treptat adaugam faina, zaharul vanilat, uleiul si amestecam continuu de jos in sus.
Ungem doua tavi cu ulei, punem compozitia si oprim 4-5 linguri in vas peste care adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.
Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 45-50 minute la foc potrivit.
Prajitura Naty :
Ingrediente - Prajitura Naty
foi:
4 oua
6 linguri zahar
coaja de la o portocala
8 linguri lapte
8 linguri ulei
amoniu
2 linguri cacao
faina crema:
500 gr lapte
3 l faina
3 l cacao
250 gr unt
200 gr nuca de cocos
200 gr zahar
Mod de preparare - Prajitura Naty
se fac foile albe din 2 oua+4 l lapte+4 linguri ulei+3 zahar+ jumate pachetel amoniu si faina de consistenta aluatului de biscuiti. se imparte aluatul obtinut in 3 parti se intind foile pe dosul tavi si se coc 10 min. la fel se fac si foile cu cacao adauganduse in compozita aluatului cacaoa.
Crema: Se pune laptele la fiert, untul se bate spuma cu zaharul, iar faina se amesteca cu cateva linguri de lapte dupa care se adauga peste lapte. cand acesta s-a ingrosat se adauga untul si cacao. se amesteca bine sa se formeze o pasta omogena. se ia de foc se adauga 150 gr de nuca de cocos. Pe fiecare foaie se pune crema iar pe ultima foaie se pune crema si nuca de cocos ca decor.
Timp de preparare: sub 15 minute minute
Ingrediente - Budinca cu vanilie, mar si scortisoara
1 mar
1 para
1 vf lingurita de scortisoara
2 linguri zahar
2 linguri zahar pudra vanilat
2-3 picaturi zeama lime/lamaie
1 varf cutit de unt nesarat
1 cescuta de lapte
1 praf de budinca de vanilie Dr Otker
Mod de preparare - Budinca cu vanilie, mar si scortisoara
Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si para taiate cubulete fara coaja si cotor.cand au dat in clocot, am scos bucatele de fructe care mi-au trebuit pentru o alta prajitura si zeama ramasa am amestecat-o cu o cescuta de lapte. Apoi am frecat praful de budinca cu untul, zaharul pudra si 2 linguri din amestecul lichid din craticioara. Apoi am turnat in craticioara totul si am amestecat bine si repede la foc mediu.S-a facut in cateva secunde.
Culoarea e minunata, un galben translucid, nefiind mult lapte, a devenit usor transparenta.Gustul minunat, mult mai bun ca la o budinca obisnuita de vanilie iar componenta mult mai stabila, adica nu curgea ca budincile ale facute doar cu praf si lapte, asta chiar a luat forma vasului!
Timp de preparare: sub 15 minute minute
CreamCaramel96 întreabă: