Supa cu galusti se face cu carne gaina sau pui.Se pun bucati de pui la fiert(aripi,spate,gat,eu pun si pulpe superioare),se ia spuma,se pun legumele intregi o ceapa,morcovi,o telina, patrunjel radacina(daca vrei). Poti taia legumele pe jumatate. Dupa ce au fiert se scot din supa, unii strecoara supa.Eu fac galustile din 2 oua, gris, putina sare.Se bat albusurile spuma,se amesteca putin gris cu galbenusurie, se pun albusurile amestecand de jos in sus, se pune cate putin gris amestecand.Compozitia nu trebuie sa fie nici tare, nici moale ca se desfac.Bine ar fi sa vezi la cineva cand face.Se da focul potrivit, se inmoaie o lingurita in apa rece si se ia din compozitie, se pune usor in supa si tot asa. Dupa ce le-ai pus le stropesti pe fiecare cu putina apa rece.Le lasi sa fiarba si le intorci usor.Ca sa stii daca au fiert incerci una.Mama pune capac la oala,eu nu. Dupa ce au fiert pui carnea, legumele, patrunjel tocat.Trebuie sa fie multa supa ca sa aiba loc galustile sa fiarba.Merge sa faci si fara carne daca esti vegetariana.
Iti trebuie o oala de 4 litri
pui 2 pulpe la fiert,un cub gaina, putin maggi legume
dupa firbere scoti pulpele, iar in supa care e la foc mic pui cu lingura putin cate putin aluatul de galuste:
se bat 4 oua bine cu putina sare
se pune 3 linguri ulei
apoi in ploaie se adauga 12 linguri rase de gris
amesteci bine si pui cu lingura imediat una cate una
stropesti cu putina apa rece si lasi la fiert 20 min.e ffff bun te pup
Timp de preparare:
1 ora (complexitate ridicata)
Ingrediente:
500g carne de pui sau vita
2-3 morcovi
2 patrunjei radacina
patrunjel verde
telina o bucata mica
vegeta
putin piper
2 cepe
sare
gris cit cuprinde (cca. 100-200g)
2-3 oua
unt cit o nuca
1 lingura ulei
Mod de preparare:
Se fierbe o supa buna si gustoasa. Se scot toate legumele afara. Acestea se pot folosi la salata de boeuf.
Galustele se pregatesc astfel: ouale se bat bine, se adauga sare dupa gust, piper si vageta. Se pune un pic de unt si ulei, doua linguri de supa. Se amesteca bine. Se pune gris, putin cite putin si se face o compozitie nu prea tare, ci mai pufoasa. Se lasa sa se odihneasca. E bine ca galustele sa se faca in timp ce supa fierbe, caci compozitia se intaresta in timp. Asa se poate observa daca e buna sau prea tare. Daca e prea tare, galustele vor iesi prea tari de aceea se va pune un pic de supa in compozitie. Deci cea mai buna e o compozitie pufoasa. Cel mai bine e sa facem galustele intr-o oala separata, sa le scurgem si sa ramina supa clara.
In aceasta cratita se fierbe apa cu putina sare. Se pun galustele cu atentie, cind apa nu mai fierbe in clocot. Se incearca galusca daca se risipeste sau e prea tare. Daca se risipeste se mai pune gris, daca e prea tara se mai pune supa. Cind compozitia ne multumeste, punem toate galustele la fiert, cu grija ca sa nu se risipeasca. Apa trebuie sa fiarba numai domol. Punem capacul pe o parte(foarte important) si le lasam sa fiarba domol. Daca am facut o compozitie perfecta vor fi gata in 15 min. Altfel va trebuii sa le fierbem 30 de min.
Apoi le scoatem si le punem in supa. La sfirsit se adauga patrunjel verde tocat.
Aceasta supa se transforma in Ardeal intr-o ciorba daca la sfirsit i se adauga o sticla cu bulion, o lingurita de zahar si leustean tocat marunt. In ciorba de galuste se lasa de obicei si morcovii. FUNDA?:d
Supa de galuste este fara carne deci prima ora iti trebuie legume cu ar fi :telina morcov ardei gras pastranac in general albitura. le tai si le pui la firt du ce le pui la firt pui sare dupa gust, dupia incepi sa faci galustele adica ei doua oua si le bati bine de tot dupa aia torni grisu dar crema aceea trebuie sa fie omogena dupa ce ai facut crema ei o lingura si ei usor din farfurie grisul cu oul si le pui in apa in care au fiert legumele dupa ce le; lasi sa se umfle pui partunjel si lameile dupa gust la fel si sare
Nexttop întreabă: