Bună! Ai aici niște meniuri de prânz, alege! http://zinnaida.ro/retete-culinare-pe-inteles/
Buna!
Hai ca iti zic eu:
MANCARICA DE CARTOF
O reteta delicioasa si super-rapida!
carne de porc
ceapa, usturoi, morcov, ardei gras,
cartofi
apa
rosii in bulion
sare, piper, condimente
marar
Se caleste carnita in putin ulei; se adauga legumele, apa (calda) si cartofii.
Se lasa la fiert, cu capac, si cand sint fierte se adauga rosiile in bulion.
Se sareaza, pipereaza dupa gust si se adauga condimentele preferate.
Se presara marar proaspat, tocat si se serveste.
PULPE DE PUI CU SOS DE ROSII SI CIUPERCI
6 pulpe mici de pui
2 linguri unt
1 lingura mare patrunjel verde tocat
1 doza rosii
2 cepe potrivite
4-5 catei usturoi- o cana de supa de gaina (200ml.)
1 lingura faina
sare, piper
1 cutie mica de ciuperci
Se prajesc usor pulpele de pui in unt pana isi schimba culoarea, se pune patrunjelul tocat. Se scot apoi si se pun in forma pe care o vom pune mai tarziu la cuptor.
In aceeasi tigaie cu unt in care am prajit pulpele punem ceapa tocata mai mare, ciupercile si usturoiul taiat feliute. Le lasam cateva minute pe foc sa se inmoaie ceapa apoi adaugam cana de supa (poti inlocui supa cu apa) si sosul de rosii in care am amestecat lingura de faina, condimentam cu sare si piper.
Fierbem sosul cca. 5 minute, apoi il turnam peste carnea de pui. Punem cratita 40-45 de minute la cuptor, la foc potrivit.
Este gata cand sosul s-a ingrosat si a scazut iar carnea este moale.
Pulpele se pot servi ori cu piure de cartofi ori cu orez.
Te pup!