Inghetata de suc de grapefruit
Inspirata din sortimentele de inghetata din celebrele gelaterii italienesti, inghetata cu aroma naturala de grapefruit este revigoranta si bogata in vitamina C.
Calorii/portie: 83
Ingrediente:
Sucul a 4 grefe
2 linguri de ciocolata alba dietetica razuita
50 g de indulcitor sau dupa gust
Preparare: Pune sucul de grefe intr-o olicioara, impreuna cu indulcitorul si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, pana se evapora o parte din apa. Separat, pregateste recipientele in care vei turna sucul de grapefruit fiert. Dupa ce s-a racit complet, amesteca sosul obtinut cu fulgii de ciocolata alba si pune la congelator 2 ore.
Inghetata cremoasa de pepene galben
Pepenele galben este unul dintre fructele preferate ale verii, avand putine calorii si un gust dulce iubit si de copii.
Calorii/portie: 52
Ingrediente:
1 pepene galben mic
1 iaurt mic degresat
O lingura de indulcitor
3 picaturi de esenta de vanilie bourbon
Preparare: Pune pepenele taiat bucatele la congelator peste noapte. A doua zi, adauga bucatile de pepene congelat in robotul de bucatarie sau blender si lasa-le la maruntit 5 minute. Apoi, amesteca rezultatul cu iaurtul, indulcitorul si esenta de vanilie pana obtii o compozitie omogena, pune inghetata in forme si las-o la congelator 1-2 ore.
Inghetata de cocos si migdale
Calorii/portie: 130
Ingrediente:
50 g de migdale crude
3 picaturi de esenta de migdale
4 linguri de esenta de rom
100 ml lapte degresat
Doua iaurturi mici 0% grasimi (150 g)
3 linguri de cocos razuit
2 linguri de indulcitor pudra
Preparare: Inmoaie migdalele in esenta de rom diluata cu putina apa si lasa-le o ora, pana devin moi si capata o aroma de rom. Scurge migdalele, taie-le in bucatele mici si amesteca-le cu restul de ingrediente, pana cand obtii o consistenta omogena. Pune inghetata intr-un recipient incapator, da la congelator si amesteca din 3 in 3 ore, pentru a nu se forma fulgi de gheata. Lasa inghetata peste noapte la congelator si serveste in cupe.
Inghetata de vanilie si ciocolata
Calorii/portie: 96
Ingrediente:
Doua cani de lapte rece, degresat
6 linguri de lapte praf degresat
5 picaturi de esenta de vanilie
Ciocolata fara zahar (dietetica) razuita
Indulcitor lichid dupa gust
Preparare: Se incalzesc la bain-marie laptele, laptele praf, indulcitorul si vanilia pana se omogenizeaza perfect, amestecand constant pentru a evita formarea de cocoloase. Se lasa la racit. Pregatim o forma de chec tinuta in prealabil la congelator timp de o ora, tapetand-o cu foaie de copt. Dupa ce s-a racit complet, turnam un sfert din compozitie in tava, apoi adaugam un strat subtire de fulgi de ciocolata dietetica si repetam operatiunea pana se termina ingredientele. Se pune la congelator peste noapte, iar a doua zi se poate scoate din forma si taia felii.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.desprecopii.com/......e-casa.htm
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/inghetata-de-casa/
http://www.retetecalamama.ro/......nilie.html
http://www.petitchef.ro/retete/retete-cu-inghetata
http://delly.garbo.ro/......ioase.html
http://www.teoskitchen.ro/2008/06/inghetata-de-vanilie-vs-cacao.html
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/inghetata-de-casa/
http://retete.eva.ro/desert/inghetata-de-casa-articol-31174.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/inghetata-de-casa/
http://www.laurasava.ro/2011/06/09/inghetata-de-vanilie/
http://www.lauraadamache.ro/2009/06/inghetata-de-ciocolata.html
Toate cele bune.
Buna!
INGHETATA DE CAPSUNI
200 de grame de branza de vaca, 100 de grame de smantana, 100 de grame de zahar, 300 de grame de capsuni.
Se paseaza, transformandu-le in piure, 200 de grame de fructe, dupa care, intr-un castron, se combina perfect cu zaharul si cu branza de vaca.Cand zaharul s-a topit, se pune smantana si se da la congelator, punandu-se inghetata respectiva in cupe.
Se serveste cu smantana indulcita, aromata cu suc de capsuni, se orneaza cu fructe intregi.
Te pup!
300 gr fructe de padure
500 gr frisca naturala
indulcitor (dupa gust)
3 oua
Ouale se separa, galbenusu se freaca cu indulcitorul, albusele se bat spuma, frisca se bate spuma, fructele se zdrobesc.Se amesteca toate ingredientele si se pune la congelator
Alexutzu13n întreabă:
Georgy78 întreabă: