Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://gastronomie.ele.ro/......r2245.html
http://luminitanaty.blogspot.ro/2011/04/tort-rapid.html
http://www.gustos.ro/......icios.html
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/tort+cu+iaurt.html
http://www.bucatariaculinara.net/......acere.html
Toate cele bune.
Buna!
TORT
Blat: 8 oua, 8 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 16 linguri zahar, vanilie, un pahar mic de ulei
Crema granache: 500 ml frisca, 500 gr ciocolata.
Blatul :
Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar. Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar. Se pune uleiul. Se amesteca cu albusurile in care se pune faina, nuca si vanilie.
Se pune in tava si se coace la foc potrivit.
Crema granache : Se pune frisca intr-o cratita la foc mic si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita.Se omogenizeaza bine, se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste se tine la frigider o noapte.
Cand se scoate de la rece se freaca bine si se umple cu ea blatul tortului.
Blatul se taie in patru se insiropeaza si se umple cu crema.
Tortul se imbraca cu frisca.
Te pup!
Buna.
Tort de ciocolata :
Pentru blat: 2 oua, 125g zahar, 50ml ulei, 50ml lapte, 2 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, o priza sare, 150g faina 1/2 lingurita coaja rasa de portocala,
½ plic praf de copt.
Crema de ciocolata amaruie:
200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
1 lingurita gelatina pudra
200 ml lapte
250 g frisca lichida
lichior de cafea dupa gust
Crema de ciocolata cu ness cafe:
200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
1 lingurita gelatin pudra
200 ml lapte
250 g frisca lichida
1 lingurita cu varf de ness cafe
lichior de cafea dupa gust
Crema de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba topita
1 ½ lingurita gelatina pudra
125 ml lapte
230 ml frisca lichida
Glazura de ciocolata
250 gr ciocolata amaruie (cel putin 65-70% cacao)
165 ml frisca lichida
1 lingura miere
42 gr unt moale
Mod de preparare - Tort de ciocolata
Blat:
Se bat ouale cu praful de sare, zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu cacao, coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit. Apoi se taie in doua Cremele se fac pe rand, inainte de a fi puse pe blat, deoarece necesita timp de intarire. Crema de ciocolata amaruie: Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic.Se imparte ciocolata si frisca in doua parti egale. Jumatate din gelatin se toarna in prima jumatate de ciocolata topita, se adauga lichiorul si frisca batuta.
Spuma rezultata se lasa 5-10 minute la frigider sa se intareasca putin, apoi se toarna pe primul blat.Se lasa la frigider 20 de minute, apoi se scoate se pune al 2 blat, apoi spuma alba, care se face la fel ca cea de ciocolata.Se mai lasa la frigider inca 20 de minute si se pune al treilea strat de ciocolata pregatit la fel ca prima data, numai ca aici se aduga in plus lingurita de ness cafe.La final se imbraca tortul in glazura de ciocolata.Se orneaza dupa preferinta. Glazura: Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici, eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, mierea si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata, amestecand mereu, sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.Se lasa la figider pana ce se intareste.
Aceasta reteta dureaza 2 ore.
Pa, pa.
Se ia pereche de adidasi, se baga picioarele in ei. Si se da la schimb -50 de lei pe un tort gata facut. Maxim 15 minute toata reteta de mai sus!
100g de unt, topit, plus extra pentru uns tava
200g de biscuiți crocanți
600g cremă de brânză
100g de zahăr fin, plus extra după gust
2 lingurițe extract de vanilie
200ml smântână pentru frișcă
450g de zmeură
3 piersici foarte coapte, curățate dacă vrei, sau 6 jumătăți de piersică de la conservă (cu sucul pus deoparte), tăiate în cuburi de mărimea unei zmeure
Mod de preparare
1. Se tapetează cu hârtie de copt baza și marginile unei tăvi cu fundul detașabil și diametru de 20cm – folosește puțin unt pentru a fixa hârtia pe pereții acesteia. Se așază biscuiții într-o pungă alimentară de plastic și se zdrobesc cu ajutorul unui sucitor, apoi se amestecă cu untul topit. Se răstoarnă în tava pregătită și se presează bine pentru a avea o bază egală. Se dă la rece până se pregătește umplutura.
2. Se pun crema de brânză, zahărul și vanilia într-un castron și se bat cu un mixer până când amestecul rezultat este cremos. Se adaugă smântâna și se continuă mixarea până când se obține o compoziție omogenă. Se presară deasupra 100g de zmeură și jumătate din bucățile de piersică. Cu ajutorul unei spatule, se amestecă ușor din câteva mișcări – pe măsură ce vei asambla cheesecake-ul, se vor amesteca și mai mult.
3. Se așază amestecul de brânză cu ajutorul unei linguri peste baza de biscuiți, lucrând dinspre margini spre interior. Se nivelează partea de sus cu marginea unei lingurițe sau a unei spatule. Se lasă în frigider peste noapte.
4. Într-un robot de bucătărie, se amestecă 250g din zmeura rămasă, se dă prin sită, se adaugă înapoi o linguriță de semințe, dacă îți plac, și se îndulcește după gust cu zahăr fin. Se adaugă suficientă apă sau suc din conserva de piersici pentru a se forma un sos și se răcește până la servire.
5. Se aduce cheesecake-ul la temperatura camerei cu 30 de minute înainte de a servi. Dacă folosești o tavă cu fundul detașabil, se scoate cheesecake-ul din formă așezându-l deasupra unei conserve și, apoi, gradat, trăgând în jos marginile tăvii. Se lasă cheesecake-ul să alunece pe un platou, înlăturând hârtia de copt și fundul tăvii. Se presară cu zmeura și bucățile de piersică rămase, se picură puțin sos și se servește cu restul de sos alături.
6. V.N. per porție: 562 kilocalorii, 7g proteine, 47g grăsimi, 30g grăsimi saturate, 28g carbohidrați, 2g fibre, 20g zahăr, 0, 9g sare
numede5stele întreabă:
claudya întreabă: