Cauta pe net poires belle helene. Gasesti reteta si in romana, pe scurt e vorba despre niste pere fierte in sirop, umplute cu inghetata si deasupra au ciocolata topita. Foarte bune si de efect
Bună!
Îţi recomand următoarele :
http://roxana-marina.blogspot.ro/......pte-1.html
http://www.barbatlacratita.ro/2012/02/tiramisu-cu-mascarpone.html
http://miremirc.blogspot.ro/2011/07/prajitura-cu-branza-de-vaci.html
http://www.e-retete.ro/retete/cornulete-cu-nuca
http://www.retetecalamama.ro/......arine.html
http://www.delicatesa.ro/retete/cremsnit-2612
http://iulianaflorentina.blogspot.ro/2012/01/tort-diplomat.html
http://www.barbatlacratita.ro/2012/09/cornulete-fragede-cu-nuca.html
http://miremirc.blogspot.ro/2013/05/prajitura-inghetata-falsa.html
Vezi şi alte idei la linkul :
http://dragomirnadina.blogspot.ro/
Toate cele bune.
Buna!
ARLECHIN CU NUCA
Aluatul:200 g de faina, 150 g de unt, 50 g de zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 varf cutit de sare, vanilie.
Crema:200 g de nuci macinate, 150 g de zahar, 1 dl de lapte, 150 g de unt, 3 linguri de rom, vanilie, coaja de lamaie.
Intr-un castron freci untul cu zaharul, vanilia si sarea.Adaugi pe rand galbenusurile, la urma faina.Se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe dosul unei tavi.Pui foile coapte una peste alta reci, le acoperi cu crema de nuca care se pregateste asa:Intr-un vas pe foc, pui nucile, zaharul, putina coaja de lamaie, vanilie si lapte.Amesteca pana se ingroasa.Ia vasul la o parte si cand amestecul s-a racit, pui untul frecat si romul. Ungi foile pe rand cu aceasta crema.
Deasupra poti glasa cu glazura de ciocolata sau albus de ou batut pe abur.
SAU
2.PRAJITURA OROS-PITE
Se freaca 150 g de unt sau 200 g de margarina cu 7 galbenusuri de ou si cu 150 g zahar pudra, dupa ce s-a frecat bine, se adauga 150 g de faina, putina sare.Se unge o tava cu ulei si tapetata cu faina, se toarna compozitia in tava, apoi se unge cu un borcan de dulceata de piersici sau caise.
160 de g de nuci se amesteca cu 150 g de zahar si batute spuma de la 7 oua, se amesteca cu zaharul si cu nucile macinate si 1/2 de baton de ciocolata se rade in aceasta compozitie, apoi se toarna peste foaia din tava si se pune la copt.
Pofta buna!
Te pup!
Bună.
-Tarte
-Saleuri
-Covrigei
-Negresă
-Albă-ca-Zăpada
-Televizor
-Prăjitură cu mere
-Plăcinte
-Savarine
-Pișcoturi
Pa, pa.
E o reteta se numeste Tiramisu se face cumperi biscuiti, si mascarpone, freci ouale pui zahar, dupa faci cafea, biscuiti ii imoi in cafea si pui in rand de biscuiti un rand de mascarpone. uite site http://www.bucataras.ro/retete/tiramisu-reteta-originala-10679.html.Funda.
Incearca jeleuri si uite reteta:pentru 1 pahar de fructe se iau 3/4 pahar zahar, 15 g gelatinaMod de preparare:Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se trec printr-o sita de par. Peste fructele stoarse se toarna 2 pahare de apa fierbinte, se pun la foc sa dea un clocot si se strecoara. In zeama obtinuta se pune zahar si gelatina dizolvata. Siropul se tine la foc amestecind mereu, pina incepe sa fiarba. Cind siropul s-a racit se adauga piureul de fructe si se bate cu telul pina cind compozitia devine spumoasa. Imediat ce aceasta compozitie s-a ingrosat putin, se toarna repede in forme sau farfurioare adinci si se pune la rece. Jeleul se poate pregati si in alt mod: intr-un vas de pamint sau de portelan se pun 1 pahar de fructe proaspete si spalate, 1 pahar de zahar si 1 sau 2 albusuri; toate acestea se bat pina se face o spuma deasa.
Isabelamaria21 întreabă: