Uite aici un site cu mancaruri, explicate pas cu pas, pe intelesul tuturor:
https://jamilacuisine.ro/
Musaca, varza cu afumatura, taitei chinezesti cu stir fry, sos de soia si sos de chilli dulce, ciorba radauteana, tocana de ceapa cu pui, pui la cuptor cu cartofi taranesti (bacon ceapa si bulion)
Rissotto cu ciuperci, pui, smantana, parmezan, si putin ulei de trufe.
Sandwich la sandwich maker))
Pateu cu rosii sare si salam.
Eu in ultima vreme fac fripturi
Carne porc si pui puse impreuna.
Carnea de porc(ceafa,cotlet etc) recomand sa o tai felii,sa o bati si sa o pui la baitz peste noapte(umplii cu vin pana acoperi carnea,mai pui sare,pipera,ceapa, boia, o lingura de mustar), acoperi oana cu folie. Dupa care carnea imn vas de iena, in foaie de copt si o tii 2-3 ore, o scoti din jumate in jumate de ora si o intorci.Iese nebunia lu' Salam
Ciorbă de fasole boabe cu costiță afumată și felul doi o tocană de cartofi cu cârnaț de porc mangalița
Musaca,cartofi la cuptor cu brocoli,ciorba radauteana,orez cu legume,piept de pui pe grill si salata de varza murata,piure de cartofi,ciorba de legume,ciuperci umplute cu branza rasa,varza cu carne. Dulciuri:bilute cu nuci, negresa, prajitura cu mere si iaurt (iese extrem de buna ), tiramisu, tort diplomat. Sunt foarte multe. Si incearca retete noi.
Ciorbă de fasole cu șoric de porc.
Pun 24 de ore fasolea la înmuiat.
Șoricul de porc îl pregătesc în prealabil astfel.
Cu 3 lei cumpăr o cantitate mare, cam 1 kg.
Din ea aleg bucățile mai fragede care provin de la porci mai tineri. Restul, la cățelul vecinului.
Le sărez un pic și le las cam 24 de ore în frigider cu apă pe ele la 4 grade.
Le spăl din nou.
Le pun în congelator 48-72 de ore. Apa intrată in celule, le sparge și le frăgezește.
Scot, dezghet, spăl din nou.
Pun în oală mare de 5 litri.
1/2 kg de fasole muiată dinainte, 1/2 kg șoric, ceva legume, dar întregi, morcov, etc.
Ceva sare și mirodenii, dar puțin.
Las să fiarbă la foc domol fără capac 4 ore.
Sare și zeamă de lămâie își pune fiecare în farfurie.
Se consumă caldă.
Ce rămîne se pune în frigider și se consumă ca răcituri a doua zi și următoarele.