anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU
Ma poate ajuta cineva?

Vreau sa fac Maine Macaroane cu Piept de pui, ciuperci, sos si cascaval. Am auzit ca e foarte bun. Imi poate da cineva o reteta buna?

Răspuns Câştigător
| FlappyXXX a răspuns:

Buna! Ador mâncarea aceasta.
Pregatesti un piept de pui, (sau ma rog, cat vrei sa faci depinde de tine), macaroanele ( în jur de 300 g ), ciupercile (4-5 mai mari), o ceapa, un ardei mare sau 2 mai potriviti ( poti pune si ardei, o sa iasa si mai bun ), o cutie cu sos de rosii ( eu folosesc cutii de 400 g de alea cu rosii intregi decojite inauntru, apoi le stoc bine bine pe toate pana iese sosul, fara semintele din interior ), 4-6 ''catei'' de usturoi, putin ulei, sare si piper ( si ce mai vrei sa adaugi).

Preparare.
Desfaci cutia si storci rosiile pana iese sosul sau daca e direct sos e si mai ok, apoi tai ceapa, ciupercile si ardeiul ( ceapa marunt iar ardeii ar fi mai ok sa ii tai fasii in lung cam la lungimea macaroanelor ), pui putin ulei intr-o tigaie mare in care vei prepara totul, cand se incinge, pui acolo ceapa cu ardeiul si ciupercile pana se calesc putintel, apoi peste ele pui pieptul de pui taiat bucatele si presori peste sare si piper, adaugi si usturoiul taiat marunt si lasi in tigaie si invarti pana pieptul de pui isi schimba culoarea 4-5 min( stii ce vreau sa spun ). Cand ai vazut ca pieptul e gata ''facut'' pui peste toate din tigaie sosul de rosii si lasi sa fiarba la foc mic cat de cat legumele in acel sos de rosii ( in jur la 10-15 minute ).
Intre timp pui pastele la fiert.
Dupa ce vezi ca pastele sunt gara (macaroanele) le iei din apa si le pui peste compositia din tigaie ( acum vei intelege de ce am spus tigaie mare la inceput ).
Pui peste ele mozarella maruntita si apoi le amesteci bine bine pana este totul ''uniform'', lasi sa e raceasca putin si apoi poți servi.

2 răspunsuri:
| Ranggvald a răspuns:

Paste cu pui şi ciuperci în sos de roşii – Ingrediente
1 kg piept de pui, tăiat bucăţi
½ ceapă tocată
1 ardei gras, roşu, tăiat fâşii
1 ardei gras galben, tăiat fâşii
1 cană ciuperci feliate
1 cutie roşii tocate, în suc propriu
2 căni supă de pui
2 căţei usturoi, pisaţi
1 linguriţă oregano
1 linguriţă busuioc
¼ linguriţă piper roşu pisat
2½ căni paste
1 lingură pătrunjel, tocat
sare
piper

Paste cu pui şi ciuperci în sos de roşii – Mod de preparare
Pui pe foc o oală mare şi încingi puţin ulei de măsline la flacără medie. Adaugi ceapa şi laşi pe foc 1-2 minute, până când se înmoaie. Pui puiul într-un singur strat şi asezonezi cu sare şi piper.

Rumeneşti carnea (3-4 minute). Nu trebuie să fie pătrunsă. Adaugi usturoiul, ardeii şi ciupercile şi mai laşi pe foc câteva minute, până încep să se înmoaie. APui şi roşiile, pastele, supa de pui, oregano, usturoi şi piperul roşu. Presari din nou puţină sare şi piper.

Laşi să fiarbă şi dai focul mai mic. Acoperi şi laşi pe foc 20 de minute, amestecând o singură dată pentru a evita să se lipească. Dacă sosul este prea subţire, dai copacul la o parte şi dai focul mai mare, şi amesteci din când în când până când se mai îngroaşă. Gustă şi potriveşte de sare şi piper dacă mai este nevoie.

Garniseşti cu pătrunjel, aranjezi în boluri şi serveşti.

Cu aceasta reteta gateste bunica. Sper sa iti fie de ajutor!

| Shophia18 a răspuns:

Va Multumesc. Am sa incerc happy Suna bine si precis este foarte Gustos happy