Buna si La multi ani tatalui tau
cred ca cel mai indicat e sa cumperi un blat de tort, creme din comert care se fac la rece, il asamblezi tu acasa si il decorezi tot cu crema de ciocolata din comert, apoi poti sa razuiesti ciocolata(ori bucatele mici)deasupra.e cel mai usor mod de a prepara un tort.
O zi minunata sa ai si mult succes!
asteptam sa ne zici reusita ta
Buna!
O sa-ti dau cea mai simpla reteta posibila,
PRAJITURA CU CREMA DE CIOCOLATA
Ce iti trebuie in primul rand:
1 pachet foi pandispan(cacao)
700 gr ciocolata menaj
2 pachete unt
200 gr zahar pudra
1 fiola esenta de rom
Untul se freaca cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa.
Ciocolata se topeste intr-o cratita cu 2 linguri de ulei, se ia de pe foc si se incorporeaza spuma de unt.
Se pune crema pe prima foaie, se intinde bine se pune o alta foaie peste, si se repeta operatiunile pana la ultima care se unge si aceasta.
Se da la rece si se lasa pana cand crema de ciocolata este complet intarita, dupa care se taie.
Vezi? Si simpla si gustoasa in acelasi timp.
Te pup!
Lista ingredientelor:
60 g faina
250 ml lapte
125 g zahar
60 g unt
4 oua
5 linguri pudra de cacao
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu putin lapte pana se obtine o pasta cremoasa. Intr-o craticioara, se aduce laptele ramas la punctul de fierbere, impreuna cu untul si zaharul. Se adauga pasta de faina, amestecand bine si se lasa la racit. Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile si se bat spuma tare albusurile. Se adauga pudra de cacao in craticioara, se amesteca bine, apoi se incorporeaza delicat galbenusurile si albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma de savarina si se coace in cuptorul preincalzit, circa 25 de minute. Se rastoarna pe un platou si dupa ce se raceste complet se poate servi.
Fundita?
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: