Bună.
Gemul are o masă mult mai consistentă, are aspectul unei creme groase, dulceața este cu puțin "sos", este mai subțire ca masă gelatinoasă.
Dulceața fierbe mai puțin decât gemul!
Pa, pa.
La dulceata fructele ar trebui sa ramana intregi, si sa fie extrem de dulce, gemul in schimb nu este atat de dulce si fructele pot fi sfaramate
Dulceata este mai dulce de asta se numeste dulceata(era o gluma)
gemu de obicei contine mai putin zahar pecand la dulceata se pune ceva mai mult zahar.
gemu se fierbe pana cand fructele se "topesc" la dulceata trebuie sa ramana fructele "intregi" sa se vada bucatile de fruct.
NU la "Sanatate"!
NU mai posta aiurea la alte categorii, doar pe motivul că ar fi mai vizualizate ( sau alte motive ), deoarece ÎNCALCI Regulamentul TPU şi ţi se poate SUSPENDA contul!
Pentru alte detalii despre "regulile" de pe acest site CITEŞTE Regulamentul şi "Întrebări Frecvente" la linkul :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Să-ţi răspund şi la întrebare :
Gemul este mai gros şi este preparat din fructe zdrobite/măcinate, cu conţinut scăzut de zahăr ( 400-600 gr zahăr la 1 kg de fructe ).
Dulceaţa este mai subţire ( ca mierea ) şi este preparată cu fructe întregi ( sau tăiate cuburi/felii ).
La dulceaţă se prepară ÎNTÂI un sirop din 250 ml apă + 1 kg zahăr, se fierbe până se îngroaşă ca mierea, apoi se adaugă fructele întregi/tăiate şi se dă un clocot scurt.
Toate cele bune.