Poti avea probleme cu glanda tiroida, dezechilibre hormonale, obezitate la un moment dat, lipsa de vitamine si minerale datorita faptului ca nu consumi fructe si legume mai mult decat prajeli si dulciuri.
Incearca sa inlocuiesti dulciurile cu variante sanatoase gen : ciocolata din comert obisnuita cu ciocolata neagra sau ciocolata pentru diabetici cu putine calorii si zahar, etc. Sau si mai bine cu fructe.
Multumesc frumos pentru ajutor! Am luat in considerare raspunsul tau si prin tot ce ai scris, mi-am dat seama de efectele negative a acestor alimente.
Ma bucur mult ca te-am ajutat. Eu am inceput de glanda tiroida.Adica incep sa am probleme cu ea.Asta nu doar din cauza ca am mancat dulciuri si prostii... am avut si chisturi la ovare.
In fine... urmareste sa mananci sanatos.Te pup!
Mancatul dulciurilor este cauza unei usoare depresii, combinata evident cu modificarile hormonale tiroidiene de rigoare.Trebuie sa cauti cauza, nu efectul.
In timp pot duce la obezitate, diabet si alte boli. Asa mancam si eu si era sa dau in diabet, dar de atunci nu mai mananc asa multe si am mai pus si cateva kg pe mine :O
Diabet >> insulina zilnica >> restrictie alimentara fortata >> complicatii ale diabetului { tensiune marita, arteroscleroza (care duce la amputatie ), glaucom}.
Sunt foarte multe motive, dar cred ca el mai periculos este Diabetul saharat, daca vei face exces risti sa il capeti. Poate inca esti tinara de asta nu te ingrasi rapid dar si asta pina la un timp, pina corpul va avansa foarte rapid in ingrasare. Dintii, ceia ce este foarte important pentru noi, risti sa ii stri ci cu dulciurile.
Hm... pare că nu vrei să te îngrași... ei bine, eu mănânc de toate și sunt băț.
Dar ca să eviți îngrășatul trebuie să mănânci cât mai diferit de fiecre dată, și cât mai puțină pâine(de exemplu încearcă lipia) și de asemenea evită să mănânci după ora 6 seara.
Excesul de orice esta rau, deci incearaca sa reduci excesul de dulcuri si de cola. Cola chiar este rea( pentru ficat) si dulciurile cred ca doar ingrasa deci nu stica. Doar sa consumi mai putin.
Pana la urma te vei ingrasa daca vei face exces! Este foarte bine ca te-ai oprit din a bea Coca-Cola.Contine soda caustica, cofeina si iti face praf stomacul! Dulciurile au tot felul de chimicale si iti pot distruge si acestea cu usurinta stomacul.Prajelile sunt la fel, iti deterioreaza stomacul si iti pune in pericol unele organe interne.In special ficatul. Eu nu iti spun sa nu mananci prajeli, dulciuri sau sa nu bei Coca-cola, poti manca dar nu in exces! O cantitate micuta nu iti pune in pericol organismul.Este si nornmal te duci spre exemplu la o zi onomastica si ti se pune in fata friptura.Nu trebuie sa te abtii, poti manca fara probleme, dar ti-am spus, cu masura! Daca nu respecti aceasta masura iti faci praf stomacul si nu vei mai putea manca mai nimic pentru ca te va durea ingrozitor!
Sper ca te-am putut ajuta!
Buna deci in primil rand poate afecta dinti si maselele ( asa am patit si eu ) iar apoi iti ia pofta de mancare incearca sa iai vitamine... a si cel mai important trebuie sa te bti pentru ca te imbonlavesti de butra asa am patit si eu. Sper ca iti vor fi de folos sfaturile mele :*
Andrya1999 întreabă: