Eu am incercat punand in apa la fiert sare sau putin otet. dar nu a mers, de crapat, tot s-au crapat, atat doar ca sarea si otetul tin albusul care iese prin crapatura sa stea legat de ou si sa nu se imprastie peste tot prin apa.
Sare in apa. Daca le pui direct de la frigider lasa-le la inceput la foc mic.
Daca ai oua de tara nu vor crapa la fiert au coaja mai tare. daca ai oua din comert poti sa pui sare in apa si otet ca tot se crapa. daca dai focul mic si le tii putin la fiert nu se sparg.solutia este sa ai oua de tara nu din comert
Daca oulale au fost tinute la frigider trebuie lasate la temperatura camerei inainte de a fi puse in apa clocotita pentru fiert. Sau se pot pune in apa rece si lasate sa se incalzeasca in acelasi tim cu apa.
Ouale nu se crapa in timpul fierberii daca nu au fisuri in coaja. Aceste fisuri apar prin lovirea lor de peretii vasului atunci cand le pui in respectivul vas.
Solutia: aseaza intai ouale, apoi toarna apa peste el.
Nu sunt eu mare bucatar, dar am toata increderea ca sfatul meu merita luat in considerare.
Pui ouale, apoi apa si dupa aia dai la foc minim.trebuie sa fiarba incet ca sa nu se sparga
Gabet întreabă: