Buna!
Aceasta reteta de TIRAMISU pe care eu ti-o voi da este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante!
Ingriedente:
8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute, pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.
Se bate frisca.
Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere, de preferat fara mixer, cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca, amestecandu-se cu grija de jos in sus.Crema se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.
Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).
Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.
Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Pofta mare!
Pa, pa!
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 pachet piscoturi pentru Tiramisu,
1 cutie mascarpone,
1 cutie frisca Hulala,
3 oua,
150 gr zahar,
esenta de rom,
cacao,
cafea fara zahar sau ness fara zahar,
Mod de preparare:
Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine (se poate folosi mixerul).
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom.
Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului.
Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.
Pofta buna!
anonim_4396 întreabă: