| ladyalexan a întrebat:

urgent, imi trebuiesc retete frantuzesti de paste! Cat mai repede! funda

Răspuns Câştigător
| Schemmer a răspuns:

Una dintre cele mai renumite si cunoscute Academii de Arta Culinara din intreaga lume este "Cordon Bleu", academie care poarta chiar numele acestei delicatese culinare. Aceasta academie continua sa pastreze si sa transmita din generatie in generatie arta culinara a gastronomiei frantuzesti inca din cele mai vechi timpuri.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput trebuie sa luam fiecare piept de pui si sa ii facem un "buzunar" suficient de mare incat sa incapa sunca si cascavalul. Insa trebuie sa aveti grija atunci cand faceti buzunarul pieptului de pui, pentru a nu taia carnea si pe partea cealalta. Daca reusiti sa faceti buzunarul din cat mai putine intepaturi si taieturi, veti avea mai putine sanse sa pierdeti din compozitia interioara.



Pasul 2 – dupa ce terminam de facut buzunarele in pieptul de pui, luam cate o felie de cascaval si una de sunca si le bagam in buzunarele astfel facute.





Pasul 3 – in continuare trebuie sa pregatim o farfurie cu faina, un castron cu ouale batute (in prealabil) si o farfurie cu mult pesmet.

Pasul 4 – trecem, la fel ca si la snitele, pieptul de pui umplut prin: faina, ou si apoi pesmet. Pentru a obtine o crusta frumoasa si crocanta, dar si pentru a ne asigura ca nu vor ramane zone neacoperite, trebuie sa trecem inca o data pieptul de pui umplut prin ou si apoi prin pesmet.



Important: atunci cand trecem a doua oara prin ou si prin pesmet este indicat sa presam pesmetul peste pieptul de pui, pentru a obtine o crusta cat mai groasa. In acest fel nu riscam sa ni se scurga compozitia din mijlocul pieptului de pui.




Pasul 5 – cand am ajuns la acest pas putem sa facem Cordon Bleu prin 2 procese tehnologice diferite, fie prin:

1 – prajire in baie de ulei – acest procedeu de preparare nu este indicat copiilor, persoanelor care sufera de anumite boli sau celor care urmeaza anumite diete.

2 – coacere in tava in cuptor – aceasta modalitate de gatire este cea mai sanatoasa, chiar daca timpul de gatire este mai mare avem siguranta unui preparat culinar sanatos.

Daca optam pentru prima modalitate de gatire, aceea de a praji in baie de ulei, atunci trebuie sa tinem acest preparat culinar circa 7 sau 8 minute in baia de ulei. Iar daca optam pentru cea de-a doua modalitate de gatire, aceea de coacere in cuptor, atunci trebuie sa punem preparatul culinar intr-o tava in cuptorul incins la temperatura de 180 grade, timp de aproximativ 25 de minute.



Cand Cordon Bleu este gata, acesta poate fi servit atat alaturi de o garnitura (piure, orez), cat si pur si simplu alaturi de o salata.

7 răspunsuri:
| Numby a răspuns:

Http://www.mondocucina.ro/content/Retete-frantuzesti/ cate vrei pentru toate gusturie spor la gatit

| Schemmer a răspuns:

Mod de preparare musaca de vinete

Pasul 1 – intr-o tigaie cu ulei incins se adauga ceapa tocata fin.

Pasul 2 – dupa ce s-a calit bine ceapa, se adauga carnea tocata si se lasa sa se rumeneasca, pana cand primeste o culoare maronie.

Pasul 3 – se adauga sosul de rosii peste carnea tocata si se incorporeaza bine, pana cand devine o pasta omogena.

Pasul 4 – se adauga sarea, piperul, cimbrul si chimenul si se lasa sa prinda gust. Gustam compozitia daca este suficient de condimentata si apoi luam tigaia de pe foc.

Pasul 5 – taiem vinetele felii groase de aproximativ 1 cm.




Pasul 6 – intr-o cratita punem ulei la incins pentru a putea praji feliile de vinete.

Pasul 7 – inainte de a pune feliile de vinete la prajit verificam ca uleiul sa fie bine incins, apoi punem 1, 2, 3 buc de vinete, dar nu le prajim mai mult de 3 min deoarece ele se vor gati si la cuptor.

Pasul 8 – asezam feliile de vinete pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.

Pasul 9 – deoarece vanata absoarbe mult ulei, nu este nevoie sa mai ungem (cu ulei sau unt) recipientul in care punem straturile.

Pasul 10 – dupa ce am pus 2-3 straturi din fiecare (vanata/carne), radem deasupra cascavalul si bagam tava in cuptor timp de aproximativ 20 de min.

Pasul 11 – cand s-a aramit cascavalul, scoatem tava de la cuptor si il lasam sa se odihneasca.

Se serveste cald!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uite aici,
http://www.mondocucina.ro/content/Retete-frantuzesti/
Te pup!

| ladyalexan explică:

Va multumesc tuturor!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vezi la linkul :
http://www.eculinar.ro/......9-5333.htm

http://www.eculinar.ro/......c-5541.htm

Toate cele bune.