Uite doua idei
1.Tort din fulgi de cereale cu inghetata
Pentru blat iti trebuie:
600 d muesli
200 g unt
100 g zahar praf.
Pentru crema iti trebuie:
500 g crema mascarpone
150 g zahar praf
400 g mure
Pentru inghetata iti trebuie:
175 g zahar
500 ml lapte
4 galbenusuri
1 baton de vanilie.
Pregatesti asa:
Treceti muesli prin masina de tocat.
Pesmetul obtinut amestecati-l cu untul topit.
Omogenizati compozitia.
Daca este prea tare, puteti adauga putin lapte, daca este prea moale, adaugati fulgi.
Intindeti din compozitie 2 foi rotunde cu diametrul de 25 cm si coaceti foile pe o tava unsa, la foc potrivit, 15 minute.
Pentru crema, amestecati mascarpone cu zaharul si cu cateva fructe.
Pentru inghetata, fierbeti laptele cu batonul de vanilie maruntit si lasati-l acoperit la racit.
Frecati galbenusurile cu zaharul si cand obtineti o compozitie cremoasa, turnati laptele caldut, strecurat, amestecand incontinuu.
Puneti vasul la bain -marie si fierbeti compozitia pana cand incepe sa se ingroase. (Nu trebuie fiarta, ci doar tinuta pana da in clocot, apoi se ia de pe foc si se amesteca putin, iar se pune pe foc si se ia cand da in clocot).
Amestecati tot timpul, pentru a obtine o compozitie cat mai fina.
Luati compozitia de pe foc, lasati-o la racit si turnati-o in tava de congelat.
Amestecati inghetata din cand in cand, in timpul congelarii.
Umpleti foile de cereale cu crema.
Puneti tortul la frigider pana in momentul servirii.
Cu 10 minute inainte de servire, scoateti tortul si intindeti deasupra lui un strat gros de inghetata.
Ornati cu fructe proaspete.
Taiati tortul cu un cutit inmuiat in apa calda.
2.Tort cu cereale
Ingrediente :
Aluat:
4 linguri unt
sare
120 g faina
1 lingurita praf de copt
3 oua
Umplutura:
600 g frisca
2 pachete intaritor frisca
1 pachet zahar vanilat
350 g cereale rosii pisate (produs gata preparat)
untura pentru tapetat doua tavi
3 linguri zahar pudra
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se fierb 175ml apa cu putina sare si 4 linguri unt. Se ia de pe foc si se adauga faina si praful de copt. Se pune din nou pe foc amestecand continuu pana se obtine o compozitie ca de budinca. Se toarna intr-un castron si se adauga ouale. Se imparte compozitia obtinuta in doua tavi cu diametrul de 26 cm. Se coc pe rand in cuptor, pe gratarul de jos, 10-12 minute. Atentie! Nu se deschide cuptorul in timpul coacerii. Se lasa blaturile la racit.
Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca. Se intinde pe unul din blaturi, se adauga cerealele iar deasupra inca un strat de frisca. Se rupe cel de-al doilea blat in bucati mici si se presara peste tort. Se consuma imediat.
Cam atat sper ca te-am ajutat