Buna!
CHEC CU NUTELLA
Se face foarte ușor din:
4 linguri nutella
4 ouă
un praf de sare
200 gr zahăr
175 gr făină
1 plic praf de copt
1 linguriță rasă scorțișoară
coașă rasă de portocală
esență de rom
4 linguri de apă
Mai e și glazura, care în rețeta originală conține 50 gr ciocolată neagră, 2 linguri nutella, 2 linguri apă; toate amestecate prin topire pe baie de aburi cu 5 minute înainte de a scoate checul din cuptor.Am început prin a topi cele 4 linguri de Nutella pe baie de aburi. Eu cu topitul oricărei ciocolate la microunde nu m-am împăcat niciodată. Întotdeauna am ars-o.Am dat deoparte să nu fie chiar fierbinte când o înglobez în aluat.Am pus cuptorul la încins la 180 de grade (foc mediu).Am pus albușurile la mixat cu un praf de sare. Când s-au făcut spumă am început să torn zahărul în ploaie și am lăsat să se amestece bine totul. Între timp am amestecat prafurile și am pus hârtie în tăvi.
Am adăugat câte un gălbenuș.
Am mutat pe viteza 1 la mixer și am pus făina cu praful de copt și cu scorțișoara.
Iar la maxim și am adăugat romul, apa și am răzuit coajă de portocală.
Am răsturnat în tăvi uniform.La cuptor 40 de minute.
Și între timp am pregătit glazura. Aveam 2 checuri de uns, deci suprafață mai mare.cu 50 gr de ciocolată cu lapte, o lingură bună de cacao, 3 linguri de nutella și vreo 2 de apă pentru început. Le-am pus pe baia de aburi și le-am lăsat să se topească. Am ajuns la concluzia că e prea tare glazura, așa că am tot pus câte puțină apă și amestecam.
Atunci am oprit focul, dar am lăsat glazura pe aburi până ce am scos din cuptor checurile.mediat le-am apucat de hârtie, le-am scos din tavă și le-am glazurat.
Te pup si sper s-o incerci, e foarte buna!
A spus să nu necesite cuptorul.
Siiimo întreabă:
andreeaa1997 întreabă:
FataAmintirilor întreabă: