Atat timp cat aranjezi ardeii in cratita dupa ce sunt umpluti si se une capacul si sucul de rosii pe langa acestia, capacul nu cade in timpul fierberii. Se va inmuia, desi nu se va intampla nici un accident de acest gen, deoarece, ardeii fiind pe verticala pusi si cat mai multi in cratita, nu au cum sa alunece unul sa se rastoarne.
Ai putea incerca si dovlecei umpluti, sa faci diversificat.
Pune doar 2/3 apa in cratita, de fapt sos, ca se face cu pasta de tomate, putin ulei si sare dupa gust.
Pune cratita la cuptor sa se faca, si capacul de la rosie nu va cadea, se va rumenii frumos. In prima parte a procesului, pui capac pe cratita, ca sa fiarba complet, cand mai sunt 10 min si se termina, scoti capacul si-l lasi un pic sa se rumeneasca.
Capacul bine pus nu va cadea si chiar daca se intampla asa ceva nu se intampla nimic. Mai important este ca ardeii sa fie bine pusi in oala in care ii fierbi.
Ideea e ca ardeii nu trebuie umpluti cu varf deoarece orezul se umfla, ardeiul se inmoaie dar nu cade compozitia daca stii cat sa ii umpli.
Buna,
ce vrei tu este foarte simplu, chestia este sa nu tai capacele de tot atunci cand cureti ardeii, ii lasi prinsi de ardei. Apoi daca asezi bine ardeii unul langa altul si ii fierbi la foc mic totul este ok, ii poti aseza in oala atat culcati cat si cu capacele in sus.
Pe langa ardei poti pune si alte legume umplute cum ar fi: rosii, vinete, dovlecei.
http://www.preparatedevis.ro/2015/07/ardei-umpluti-cu-carne.html
http://www.preparatedevis.ro/2015/06/legume-asortate-umplute.html
anonim_4396 întreabă: