Untul se pune intr-o craticioara(canita), care se pune la randul ei in alta cu apa fierbinte.Sau la microunde, dar foarte, foarte putin, 1-2 secunde.
Foaie de copt,o puti unge ori cu ulei,ori cu unt topit. Daca ai forma de briose, nu mai pune hartie, ci unge forma direct.
Depinde cu ce vrei sa faci briosele, daca vrei sa le faci pentru aperitiv, sau dulci.
Briose sarate:
500g faina, 150g unt, 8 oua, 300ml lapte, 100g smantana, 200g sunca Praga, 100g masline verzi, 30g drojdie, sare.Se coc 30 min. Sfatul meu, incearca cu jumatate din cantitati, ca sa te obisnuiesti.
Alta reteta sarata:
300g faina, 150g margarina, 10g drojdie, 100ml apa, 50g cascava, marar, sare.
200g costita afumata, 200g cascaval ras, 200g masline taiate rondele,, 1/2 pahar vin sau apa, 1/2 pahar ulei, 4 oua, 250g faina, 1 praf copt, sare, piper.
Buna,
uite aici o reteta simpla si usoara de briose cu dulceata de visine. Reteta este de post, inlocuieste margarina cu untul si vor fi mult mai gustoase!
http://preparatedevis.blogspot.com/......isine.html